ΠΑΣ με φόρα για ιστορικό αρνητικό ρεκόρ!

Όποιος μείνει στο ότι η ομάδα του ΠΑΣ έχασε δύσκολα στη Λαμία ή πιστεύει ότι η ομάδα του Στάικου μετά από τη διακοπή των 20 ημερών για το πρωτάθλημα, εμφάνισε σημάδια βελτίωσης, στον αγωνιστικό χώρο, μάλλον θα πρέπει να αλλάξει το άθλημα που παρακολουθεί η – ακόμη χειρότερα – υπηρετεί.

Η εμφάνιση του ΠΑΣ στη Λαμία προστέθηκε σε έναν ακόμη κρίκο μέτριων εμφανίσεων που προηγήθηκαν και είχαν όλες το ίδιο αποτέλεσμα, την ήττα της ομάδας. Ο ΠΑΣ πλέον κατέρριψε ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες ήττες σε ένα πρωτάθλημα και οδεύει προς μία ακόμη κατάρριψη αφού ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Ήδη οι Γιαννιώτες συμπλήρωσαν τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και μία πέμπτη από τον Βόλο για το Κύπελλο, έσπασαν ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1998 με τέσσερις σερί ήττες και ετοιμάζονται με την ψυχολογία κάτω του μηδενός να δώσουν ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι στον Άρη.

Ο ΠΑΣ βυθίστηκε στη βαθμολογία όπου είναι τρίτος από το τέλος μπροστά από Βόλο και Ατρόμητο που έχουν όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Έχοντας συγκεντρώσει μόλις πέντε βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια αλλά κυρίως με τις κάκιστες εμφανίσεις της, η ομάδα του Θαν. Στάικου δείχνει πως είναι φαβορί για τον υποβιβασμό. Το αν καταφέρει να τον αποφύγει όπως πέρυσι την τελευταία στιγμή, βγάζοντας ψυχή στα πλέι άουτ και βρίσκοντας παίκτες – πρωταγωνιστές που δε φαίνεται να υπάρχουν όμως σήμερα, είναι άλλο ζήτημα και θα κριθεί από τον τρόπο αντίδρασης της ομάδας.

Εκείνο που είναι πασιφανές όμως, είναι πως; την ομάδα την έχει πάρει η κάτω βόλτα, ότι δεν είναι δουλεμένη από την προετοιμασία, ότι επαναπαύτηκε ίσως στα πρώτα καλά αποτελέσματα με Κηφισιά, Παναιτωλικό και Αστ. Τρίπολης και θεώρησε πως η παραμονή θα έρθει φυσιολογικά.

Κανείς άμοιρος ευθυνών

Οι ευθύνες είναι πολλές, ανήκουν επίσης σε όλους με πρώτη τη διοίκηση που άφησε ακάλυπτη μεταγραφικά την ομάδα με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα που πήρε τον Κλέιμαν μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν, στην πράξη όμως ο Ισραηλινός αποδείχθηκε στο γήπεδο ως μία αποτυχημένη επιλογή, με εμφανίσεις που «έδωσαν βαθμούς» στους αντιπάλους και κυρίως δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στους αμυντικούς.

Ο Θαν. Στάικος χρεώνεται με το ότι κατάφερε το «πρωτοφανές» να έχει στα χέρια του την ίδια ομάδα με πέρυσι, με τον ίδιο κορμό, να επιλέγει τους 10 από τους 11 ίδιους παίκτες με πέρσι και η ομάδα να είναι κατά πολύ χειρότερη, χωρίς καμία πρωτοτυπία και έμπνευση στον αγωνιστικό χώρο με ένα μονότονο στιλ παιχνιδιού που αντιμετωπίζεται εύκολα από τον αντίπαλο και που γυρίζει τους φιλάθλους του ΠΑΣ στα «πέτρινα χρόνια» της ομάδας.

Και τέλος, ένα τεράστιο μέρος της ευθύνης χρεώνονται οι ίδιοι οι παίκτες που 20 ημέρες μετά τη διακοπή επέστρεψαν κάνοντας τα ίδια και χειρότερα, παιδαριώδη λάθη, χωρίς να εμφανίζουν και θέληση στον αγωνιστικό χώρο.

Με όλα τα παραπάνω, είναι σαφές, ότι ελάχιστες προσδοκίες μπορεί να έχει κάποιος ενόψει του αγώνα με τον Άρη και γενικά για τη σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ΠΑΣ έχει υποβιβαστεί ήδη. Στην πράξη όμως αναζητούνται δύο θαύματα. Το ένα είναι το αγωνιστικό, να βρει η ομάδα δηλαδή νίκες και να πάρει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια και το δεύτερο είναι το μεταγραφικό. Αν τον Ιανουάριο ο ΠΑΣ δεν ενισχυθεί με παίκτες πρώτης γραμμής, είναι μάταιο να συζητά οποιοσδήποτε για πιθανότητες διεκδίκησης της παραμονής με αξιώσεις.

Ηλεκτροσόκ

Η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και αυτό μπορεί να είναι η αντικατάσταση του προπονητή ή ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Προς το παρόν στον ΠΑΣ δε φαίνεται να συζητούν καν το πρώτο ενδεχόμενο όμως με την εικόνα της ομάδας η πιθανότητα εμφάνισης του δεύτερου ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει απογοητευτεί τόσο πολύ φέτος που πλέον δύσκολα μπορεί να επιστρέψει στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα, χωρίς η ίδια να δείξει ότι έχει αλλάξει και προσπαθεί για το καλύτερο.