ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Η ήττα και ο αποκλεισμός έφεραν έντονη γκρίνια

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι συνέπειες της νέας ήττας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του αποκλεισμού της ομάδας από τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου δεν ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου για το Κύπελλο, γνωρίζοντας στους «Ζωσιμάδες» την ήττα με 1-2. Οι Βολιώτες δεν ήταν καλύτεροι στο ματς, ήταν όμως πιο αποτελεσματικοί από τους Γιαννιώτες, αξιοποιώντας τις δύο προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ φάνηκε φλύαρος για μία ακόμη φορά με μία άκαρπη υπεροχή, αλλά με μεγάλη δυσκολία να δημιουργήσει φάσεις. Στο 7’ ακυρώθηκε γκολ του Κόντε ως οφσάιτ ενώ στο πρώτο ημίχρονο είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Θαν. Στάικου δεν έκανε άλλη ευκαιρία.

Στο β’ ημίχρονο ο προπονητής της ομάδας προσπάθησε να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα για να μειώσει το σκορ, χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να μειώσει τελικά η ομάδα στο 87’ με πέναλτι του Εραμούσπε. Το πέναλτι κέρδισε ο Πανάγου σε σουτ που επιχείρησε με τη μπάλα να βρίσκει χέρι αμυντικού. Στα επτά που απέμειναν δεν άλλαξε όμως κάτι και ο ΠΑΣ έμεινε εκτός του Κυπέλλου από τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση.

Το χειρότερο όμως και πλέον ανησυχητικό είναι πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και εκνευρισμός τόσο από τους φιλάθλους προς τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και προς τους παίκτες, κατάσταση που σίγουρα δε μπορεί να αποβεί σε καλό της ομάδας. Από την άλλη, είναι σαφές ότι και στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν υποχρέωση να αλλάξουν νοοτροπία και αγωνιστική κατάσταση γιατί η εικόνα αυτή των τριών τελευταίων αγώνων είναι απογοητευτική και δε δείχνει καμία βελτίωση.

Και τώρα, τι;

Μετά το ματς, ο Κ. Μπράτσος, προπονητής του Βόλου, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Στάικος επανέλαβε την πίστη του στην ομάδα, επισημαίνοντας όμως ότι είναι μείζονος σημασίας να μη χαθεί η ενότητα μεταξύ του ποδοσφαιρικού τμήματος και της κερκίδας.

«Η ομάδα είναι σε καθεστώς πίεσης μετά τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά πιστεύω πολύ ότι στο τέλος η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει. Το τόνισα από τις πρώτες μας συνεντεύξεις, όταν όλοι έλεγαν καλά λόγια, εγώ επισήμαινα ότι η ομάδα μας δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι πιο ψηλά απ’ αυτό που πρέπει να μάχεται κάθε εβδομάδα και μάλιστα να έχει μία σοφή μαχητικότητα και όχι να παρασυρόμαστε. Αυτό πρέπει να το ελέγξουμε. Μόνο με προπόνηση, πίστη και το αγωνιστικό τμήμα προσηλωμένο στη δουλειά, είναι το μυστικό που μας έδωσε και πέρυσι αυτό που αξίζαμε. Το μόνο γιατρικό είναι η σκληρή δουλειά.

Μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ με φανατικό κοινό, που την επόμενη μέρα είναι επηρεασμένο στην καθημερινότητά του από το αποτέλεσμα που θα φέρουμε εμείς και το καταλαβαίνουμε. Είναι μία πίεση που τη νιώθουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θα έπρεπε να μας επηρεάζει», ανέφερε για να υψώσει ασπίδα προστασίας στους παίκτες του και την κριτική που δέχονται.

«Οι ίδιοι οι παίκτες έχουν βγει μπροστά έχουν καλή απόδοση, έχουν δώσει και την ψυχή τους για την ομάδα, δεν είναι απλά επαγγελματίες και δεν το λέω να τους υποστηρίξω. Ο ΠΑΣ δεν είναι απλά μία Α.Ε αλλά είναι κάτι παραπάνω. Οι παίκτες έβγαλαν και συναίσθημα. Πέρυσι ήταν μία δύσκολη κατάσταση για την ομάδα, το τρίπτυχο κόσμος, διοίκηση-ποδοσφαιρικό τμήμα είχε τριγμούς, πέρασε από διακυμάνσεις, σίγουρα δεν ήταν εύκολη η περίπτωσή μου, οπότε ο πρώτος που θα δεχόταν κριτική ήμουν εγώ. Δεν φταίει το κοινό γι’ αυτό. Προς το τέλος όμως γίναμε ένα, κόσμος, διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα. Το ξεκίνημά μας φέτος ήταν συνέχεια του περσινού τελειώματος.

Με το πρώτο όχι καλό αποτέλεσμα, όντως επανέρχεται μία ‘γκρίνια’ και μία πίεση, το μυστικό είναι να μη χαλάσει το τρίπτυχο. Σίγουρα πάνω στα νεύρα και την απογοήτευση θα ακουστούν πολλά, αλλά πρέπει να είναι μάθημα αυτό που έγινε πέρυσι. Το ότι βγήκαμε 9οι ήταν απόρροια του δεσίματος και όχι από φαεινές ιδέες του προπονητή ή τις περίτεχνες ενέργειες ενός παίκτη. Πρέπει να πρυτανεύσει λογική, ηρεμία, καθαρό μυαλό πίστη και υπομονή».