ΕΕΣ – PAGURISTAS – Μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas, οργανώνουν μεγάλη αιμοδοσία στις 14 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Και αυτή τη φορά πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος.
Την ίδια μέρα πραγματοποιείται και η 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που κάθε χρόνο περνάει και από τα Ιωάννινα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για την αιμοδοσία.
Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν δύο ταυτόχρονες εκκινήσεις, η μία από την Πλατεία Μαβίλη και η άλλη από το παλαιό Πανεπιστήμιο (Δόμπολη), στις 6 μ.μ. ενώ η τελετή αφής θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.
Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Υπενθυμίζουμε ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.
Συμμετέχουν:
– ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»
– ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΕΛΕΟΥΣΑΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΑΝΑΤΟΛΗΣ
– ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»
– ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
– ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ “ΠΥΡΡΟΣ”
– ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
– ΑΓΣΙ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.