Αύριο η 24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Με κεντρικό σύνθημα ο «μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» η Συνομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας .

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι αφενός στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και αφετέρου να ζητήσουν την υλοποίηση ενός πλέγματος μέτρων, που θα στηρίζουν το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, θέλουν οι διοργανωτές της αυριανής πανελλαδικής απεργίας, που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα.

Φιλοδοξία των συνδικαλιστικών ηγεσιών αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα, είναι η απεργία της 6ης Απριλίου να αποτελέσει τον προάγγελο για τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών, από τις αρχές της οικονομικής κρίσης στη δεκαετία του 2010, την Πρωτομαγιά.

Εκτός από τα μείζονα οικονομικά ζητήματα, με τις τεράστιες ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για την απεργία της Τετάρτης μπαίνει και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, με κοινό αίτημα το τέρμα των εχθροπραξιών.

Σε ένα πρώτο κύμα συνεντεύξεων Τύπου ενόψει τις αυριανής απεργίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Πραμαντιώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών – Φανοποιών και Συναφών Επαγγελμάτων Ευάγ. Βλάχος, ο Γαβριήλ Παντής από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Δημ. Ροσιλόβαλης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, απηύθυναν ανοιχτό προσκλητήριο σε εργαζόμενους και άνεργους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης.