ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Πώς ξεκινούν τη νέα χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Με εβδομαδιαίο τεστ θα προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

 

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ξεκινούν τη νέα τους χρονιά, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών παραμένουν τα ίδια με πέρσι, έως τη λήξη της χρονιάς.

Συγκεκριμένα:

• Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση.

• Η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού δεν επιτρέπεται.

• Πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.

• Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στον χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, για την έναρξη των βρεφονηπιακών σταθμών, δήλωσε: «Ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρυσι, ως το τέλος της χρονιάς.

Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία.

Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».