ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΓΝΙ – Έκκληση για κάλυψη των αναγκών σε αίμα

Έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, ώστε να σπεύσουν για να καλυφθούν, οι ανάγκες σε αίμα που είναι μεγάλες, απεύθυνε, την Παρασκευή, η  Συντονίστρια Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Ελευθερία Ζερβού.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή την περίοδο», τόνισε η κ. Ζερβού καλώντας τους τακτικούς αιμοδότες να βοηθήσουν καθώς η συγκεκριμένη περίοδος είναι δύσκολη και οι ελλείψεις είναι τεράστιες και δύσκολα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Οι μειωμένες ποσότητες σε μονάδες αίματος δημιουργούν πρόβλημα καθώς οι ασθενείς ταλαιπωρούνται. Το ίδιο και μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους συχνά μεταγγιζόμενους ασθενείς που εξαιτίας αυτής της κατάστασης πρέπει να πηγαινοέρχονται αρκετές φορές σε δύσκολες συνθήκες και με αφόρητη ζέστη.

«Έχουμε μεγάλες ελλείψεις αίματος σε όλες τις ομάδες. Παρά τις αιμοδοσίες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίζουμε μεγάλο θέμα με την κάλυψη των ασθενών καθώς και των έκτακτων περιστατικών. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή και δέχεται κόσμο από παντού. Καλούμε τους αιμοδότες να έρθουν να βοηθήσουν την κατάσταση», είπε ενώ αναφέρθηκε και σε σειρά αιμοδοσιών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην Θεσπρωτία αλλά και αλλού. «Να βοηθήσει ο κόσμος όσο μπορεί. Είναι μια δύσκολη συνθήκη καθώς έχουμε τις μεταγγίσεις αλλά και προγραμματισμένα χειρουργεία και πρέπει να ανταποκριθεί το νοσοκομείο», κατέληξε η κα Ζερβού.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Περιβλέπτου

Παράλληλα, πρόσκληση εθελοντικής προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπο, απευθύνει η Ενορία Περιβλέπτου.

Συγκεκριμένα, στην Ενορία της Περιβλέπτου την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 5:00 με 8:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

«Εκεί θα μας υποδεχθούν η ομάδα των εθελοντών, που προετοιμάζει εδώ και ημέρες την αιμοδοσία και μαζί τους η ιατρική ομάδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Ιωαννίνων) και τα μέλη των Paguristas πάντα πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και να στηρίξουν τη διάθεσή μας για προσφορά. Ας γίνουμε εμείς αιτία για κάτι καλό. Ας μεταδώσουμε τη χαρά της προσφοράς και σε άλλους. Σας περιμένουμε», αναφέρεται σε πρόσκληση.