ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Νέο πλήγμα στα κυκλώματα με τις τηλεφωνικές απάτες

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, συνέλαβαν τον «ταμία» της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα άτομα, ζητώντας τους μεγάλα ποσά για έξοδα νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου, ύστερα από δήθεν τροχαίο ατύχημα   

 

Ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα με τις τηλεφωνικές απάτες, πέτυχαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ύστερα από μεθοδική έρευνα, φτάνοντας στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο άντρας που συνελήφθη αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική τέλεση τηλεφωνικών απατών.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, αυτός συνίσταντο στην πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών κλήσεων σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, στα οποία τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ενημέρωναν ότι απαιτούνταν χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία έπρεπε κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δήθεν είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος να παραλαμβάνει τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, που θα πείθονταν.

Το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Δρώντας με τον παραπάνω τρόπο τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα), από τα οποία απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας