ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ – Αυξημένη η κίνηση, αυξημένα και τα προβλήματα

Τις δυο όψεις του νομίσματος αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, καθώς από τη μία υπάρχει σημαντική αύξηση της κίνησης, αλλά και αρκετά προβλήματα.

Από τη μία λοιπόν η Διοίκηση του Χιονοδρομικού, έχει το θετικό της μεγαλύτερης κίνησης της τελευταίας πενταετίας και από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, από τα μέσα Δεκεμβρίου, και από την άλλη προβλήματα που προέκυψαν πρόσφατα.

Προβλήματα, που όπως εξήγησε ο Κων. Παγανιάς, έφορος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας προέκυψαν από το συνδυασμό δύο αστάθμητων παραγόντων. Ο πρώτος είχε να κάνει με τη νόσηση αρκετών εργαζόμενων, που δεν ήταν δυνατό να εργαστούν και ο δεύτερος με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, τις ημέρες και τις ώρες αιχμής.

«Είναι απολύτως κατανοητοί και οι προβληματισμοί και η κριτική. Το Χιονοδρομικό λειτούργησε άψογα από τις 10 Δεκεμβρίου, που είχαμε πολύ χιόνι μέχρι και το Σαββατοκύριακο, όμως λόγω των κρουσμάτων στο προσωπικό, ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στους χρόνους που έπρεπε, όπως και να συντηρούνται οι πίστες. Κάποιες φορές βέβαια είναι και άδικη και υπερβολική η κριτική, ειδικά μέσω του διαδικτύου, αλλά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Παγανιάς.

Η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου βρίσκεται σε στενή συνεργασία και συνεχή επαφή με τη ΓΓΑ και τον αρμόδιο υφ. Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκη, για την βελτίωση των υποδομών.

«Έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει τη μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, γιατί η ωρίμανση των μελετών όπου υπάρχουν και ιδιοκτησιακά ζητήματα, προϋποθέτει και άλλες επιλογές. Το Χιονοδρομικό εκτείνεται σε μία έκταση που κατά 15% ανήκει στην ΠΕ Ιωαννίνων και το 85% στην ΠΕ Γρεβενών, ενώ υπάρχουν στα όριά του, εκτάσεις δασικές, κοινοτικές και δημοτικές. Όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν για να προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Παγανιάς.