ΔΗΜΟΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΦΙΛΙΑΤΩΝ – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για την χερσαία ζώνη

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Φιλιατών ανταποκρινόμενοι στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την απόδοση της χερσαίας ζώνης και κατόπιν αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην υλοποίηση εξαγγελιών και δεσμεύσεων από τους αρμόδιους φορείς, πρόκειται να προβούν, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας, σε μια σειρά από κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων χρησιμοποιώντας και οχήματα των δήμων έκλεισαν το λιμάνι εσωτερικού με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας Κέρκυρας. Οι κινητοποιήσεις των δύο δήμων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου με κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού.

Παράλληλα θα γίνει συγκέντρωση υπογραφών ηλεκτρονικά και φυσικά σε κείμενο που θα συνταχθεί από την επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων.

Οι δύο ΟΤΑ της Θεσπρωτίας διεκδικούν την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της παραχώρησής της στους Δήμους.

Οι Δήμοι θεωρούν ότι θα πρέπει οι διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, να έχουν ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία αυτή, ώστε τα παραλιακά μέτωπα της πόλης της Ηγουμενίτσας, της ακριτικής Σαγιάδας Φιλιατών, της Πλαταριάς και των Συβότων, να μη περάσουν στη διαχείριση του ιδιώτη επενδυτή.

Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις θα είναι η επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Ηγουμενίτσα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.