Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-350.000 ευρώ για αποκαταστάσεις πεζοδρομίων

Αφορά τμήματα πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου Δωδώνης και της οδού Νικοπόλεως

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης – αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και αφορά σε αποκαταστάσεις πεζοδρομίων σε τμήματα της Λεωφόρου Δωδώνης και της οδού Νικοπόλεως.

«Μεγάλα τμήματα πεζοδρομίων, κυρίως στις εισόδους της πόλης είναι ενταγμένα σε άλλες εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνουμε την διαμόρφωση σε όλες τις εισόδους της πόλης και ξεκινούμε το πρόγραμμα αποκαταστάσεων που θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία. Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι καταγεγραμμένες από την Τεχνική Υπηρεσία και το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε σταδιακά να τις καλύψουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος.

Η συγκεκριμένη εργολαβία που θα ξεκινήσει άμεσα προβλέπει την ανακατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Νικοπόλεως από τη διασταύρωση με τον άξονα Κενάν Μεσαρέ (κυκλικό κόμβο Βογιάνου -Κενάν Μεσαρέ – Νικοπόλεως) μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Παπαναστασίου.

Επίσης περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Δωδώνης από τη διασταύρωση με την Κενάν -Μεσαρέ μέχρι την περιοχή Μητροκώστα.

Ο Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, ζήτησε από τον ανάδοχο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

«Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων αφορά τόσο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όσο και την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Μέριμνά μας είναι να αποκαταστήσουμε τμήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μετά από πολλά χρόνια και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την κινητικότητα των πολιτών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ