ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Έφτασαν τους 5.000 οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ

Λίγες ημέρες έμειναν για να ξεκινήσει η νέα φάση του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας και παροχής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) μέσω ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος από τον δήμο Ιωαννιτών και την Κοινωνική του υπηρεσία, που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος για το σύνολο των ωφελούμενων στην ΠΕ Ιωαννίνων.

Συνολικά, ο αριθμός των ωφελούμενων, δικαιούχων του προγράμματος ανέρχεται στις 5.000 όπως ανέφερε η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ιωαννιτών Ρόη Ζηκίδου, αριθμός που επιβεβαιώνει τις συνθήκες της ακραία φτώχειας στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες, λόγω της οικονομικής και πλέον και της υγειονομικής κρίσης, που έχει τεράστιες επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, που αρχίζει στις 20 Απριλίου, φτάνει τα 1,795 εκ. ευρώ και εκτός από τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά και τα είδη βασικής υλικής συνδρομής παρέχονται και υποστηρικτικές υπηρεσίες διασύνδεσης με τον ΟΑΕΔ, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πολιτιστικές δράσεις για τα παιδιά και όχι μόνο και άλλα.

Θερμές ευχαριστίες προς την Κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών για την προσήλωσή της στην υλοποίηση και του συγκεκριμένου προγράμματος σε όλη την ΠΕ Ιωαννίνων μάλιστα εξέφρασε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ.

Η πρώτη διανομή θα γίνει στις 20 Απριλίου και θα γίνει ταυτόχρονα σε 17 σημεία που θα ανακοινωθούν προσεχώς και θα περιλαμβάνει είδη κρεοπωλείου.