ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Προετοιμασία για την κακοκαιρία και διανομή αλατιού

Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού και της πιθανής χιονόπτωσης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ο Δήμος έχει θέσει σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό του.

Σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν μηχανήματα τόσο του Δήμου όσο και ιδιωτών στην περίπτωση που χρειαστεί αποχιονισμός ή ρίψη αλατιού.

Ο Δήμος έχει διαθέσει αλάτι στους Προέδρους όλων των κοινοτήτων προκειμένου να μπορούν άμεσα να παρέμβουν.

Παράλληλα διανεμήθηκε αλάτι στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, από τους οποίους μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στους οποίους βρίσκονται σακούλες με αλάτι είναι: Λακκωμάτων, Λούτσας, Κιάφας, Αμπελοκήπων – Καλλιθέας, Ζευγαριών, Ανθούπολης, Πλατάνου, Σεισμοπλήκτων, Τσιφλικόπουλου, Δροσιάς- Πεντέλης, Καρδαμιτσίων και Κάστρου.

Αλάτι επίσης διατίθεται στους πολίτες από το κεντρικό εργοτάξιο του Δήμου όπως και από το εργοτάξιο στον Κατσικά. Αλάτι επίσης μπορούν να προμηθεύονται στο παλιό δημαρχείο της Πεδινής και στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους από σήμερα το πρωί, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και έντονος παγετός.