ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – Νέο δεκαήμερο προσφορών για την τόνωση της αγοράς

Επιστροφή στο κανονικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα στην αγορά των Ιωαννίνων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που καθόριζε ως ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων στις 10 το πρωί.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, από χθες Δευτέρα και στο εξής, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας θα είναι ως εξής:

Δευτέρα 9:00 – 14:30

Τρίτη 9:00 – 14:00  & 17:30 – 21:00

Τετάρτη 9:00 – 14:30

Πέμπτη 9:00 – 14: & 17:30 – 21:00

Παρασκευή 9:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00

Σάββατο 9:00 – 14:30.

Παράλληλα, ξεκινά το νέο 10ήμερο προσφορών με τους καταστηματάρχες να ευελπιστούν, ότι αυτή τη φορά θα προσελκύσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, παρότι η κατάσταση λόγω των εξελίξεων και στην ελληνική οικονομία, προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία και αυτό που παρατηρείται είναι μεγάλη αυτοσυγκράτηση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Πραμαντιώτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και ζήτησε την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων από το κράτος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που απειλούν για πολλοστή φορά να οδηγήσουν σε μαζικά λουκέτα στην αγορά.

«Ο νέος Γολγοθάς των δόσεων σε συνθήκες μειωμένου τζίρου από την μία και εκρηκτικών αυξήσεων σε ενέργεια, εμπορεύματα κ.λπ. από την άλλη, σε συνδυασμό με το σύνολο των μέτρων που παραμένουν σε πλήρη ισχύ δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Οι έμποροι και οι μικροί επαγγελματίες έχουμε ανάγκη από μέτρα μονίμου χαρακτήρα στήριξης του εισοδήματός μας προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», ανέφερε

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων διεκδικεί:

Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων & διαγραφή στο 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.