ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Μια ακόμη κινητοποίηση με αρκετά αιτήματα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης των Ιωαννίνων μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία.

Αιχμή της κινητοποίησης η διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της πόλης και καταδίκη του αυταρχισμού και της καταστολής.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Δ. Ροσιλόβαλη.

Εκ μέρους των υγειονομικών χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της ΕΙΝΗ, Μπάμπης Παππάς και ο Παναγιώτης Χούσος από τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Ν. Μελισσόβα εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδομών Β. Κρικώνη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του ΔΣ Γ. Πραμαντιώτη ζήτησε άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Στη συγκέντρωση ξεχώρισε η συμμετοχή των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του συλλόγου Π. Πιέρη να απευθύνει κάλεσμα στήριξης του αγώνας των σπουδαστών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κεντρική ομιλία από το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων Σ. Ματσάγγα.