ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – 19 εθελοντικές αιμοληψίες το 2023, στα Ιωάννινα

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την διάρκεια του έτους 2023, μαζί με την εθελοντική οργάνωση Paguristas και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στα πλαίσια οργάνωσης δράσεων ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, πραγματοποίησε 19 ανοιχτές εθελοντικές αιμοληψίες για το κοινό της πόλης, κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν 190 φιάλες αίματος.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 15 αιμοδοτικοί σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις αιμοδοσίας.

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν, σε όλους τους εθελοντές και ειδικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που στήριξαν τη δράση, στους φορείς που συνεργάστηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης, στους 150 και πλέον Εθελοντές του Π.Τ. Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Paguristas που στήριξαν τη δράση, στον Δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του και στο προσωπικό των αιμοδοσιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο κ. Ντακαλέτσης Ο κ. Ντακαλέτσης εξήγησε ότι είναι σε επικοινωνία με τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της μόνιμης στέγασης αφού ο χώρος που χρησιμοποιούν- ο μικρό οικίσκος, δεν ενδείκνυται ειδικά σε αντίξοες συνθήκες και με χαμηλές θερμοκρασίες. «Ελπίζουμε να βρεθεί λύση ώστε να αποκτήσουμε ένα χώρο που να έχει τις προδιαγραφές καθώς οι αιμοληψίες πρέπει να γίνονται σύμφωνα με όσα μας ζητούν τα τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων», είπε.

Την ίδια ώρα ο κ. Ντακαλέτσης εξήγησε ότι η συνεργασία με τα νοσοκομεία είναι πολύ καλή τονίζοντας ωστόσο πως οι ίδιοι κινούνται στην λογική της συνεργασίας μιας και όλη η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να συγκεντρώνονται φιάλες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών.