ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Χωρίς τέλος οι αυξήσεις στα καύσιμα

Συνεχώς σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων και στα Γιάννενα, όπως και σε όλη τη χώρα, με δυσάρεστα αποτελέσματα στις τσέπες των καταναλωτών, ιδιοκτητών οχημάτων.

Η κούρσα ανόδου των τιμών φέρνει σε αδιέξοδο όλους τους οδηγούς και ακόμη περισσότερο τους επαγγελματίες που χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα μεταφορικά τους μέσα για  μεταφορές προϊόντων ή  παροχή υπηρεσιών. Κόστος που δεν μπορεί να υπολογιστεί και που με τεραστια δυσκολία καλύπτεται.

Με την σταδιακή άρση του lockdown, αυξήθηκε και η ζήτηση των υγρών καυσίμων και έτσι, ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω παραγόντων, έχουμε φτάσει να πληρώνουμε «χρυσή» την βενζίνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή στις 7/6/2020 ήταν 1,368 ευρώ το λίτρο, την πρώτη μέρα του νέου έτους, η τιμή είχε αυξηθεί στα 1,437 ευρώ ανά λίτρο στις 7/6/2021, η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στο 1,613 ευρώ το λίτρο και δεν σταμάτησε εκεί καθώς σε πολλά πρατήρια η τιμή ανέρχεται στο 1.65 και βάλε.  Αύξηση τις τιμής, έστω και σε μικρότερο βαθμό βλέπουμε και στο diesel κίνησης.

Ο αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών καυσίμων Θανάσης Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι αυξήσεις δεν είναι αποτέλεσμα δικών τους αποφάσεων αλλά της πολιτικής που εφαρμόζουν οι μεγάλες εταιρείες «εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως σύνδεση με την άνοδο των τιμών στα καύσιμα. Κάθε άλλο! Τις αποφάσεις λαμβάνουν μεγάλες εταιρείες που εξαιτίας της πτώσης στις μετακινήσεις, ανέβασαν τις τιμές για να ανεβάσουν και τα κέρδη τους» τονίζει, και συνεχίζει «σαν Ομοσπονδία έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις και ζητάμε επίμονα να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα ώστε να μειωθούν και οι τιμές και να μπορεί ο καταναλωτής να γεμίσει ρεζερβουάρ και να μετακινηθεί».

Ο κ. Παπαδόπουλος όπως και οι υπόλοιποι πρατηριούχοι καθημερινά δέχονται πλήθος ερωτημάτων για τις τιμές των καυσίμων και την απότομη άνοδό: «δεν μπαίνουν οι αυξήσεις στα καύσιμα με δική μας απόφαση. Αντίθετα εφαρμόζουμε ό,τι μας λένε. Εμείς δεν ωφελούμαστε από την άνοδο των τιμών παρά μόνο μειώνεται η ζήτηση».