ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Ευχαριστίες από εκλεγέντες και υποψήφιους βουλευτές

Τις ευχαριστίες τους προς τους ψηφοφόρους εκφράζουν εκλεγέντες, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές, με γραπτές τους δηλώσεις.
Πιο αναλυτικά σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής και επανεκλεγείς με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, αναφέρει: ««Πράγματι, μια καλύτερη μέρα ξεκινάει για την Ελλάδα σήμερα. Ο ελληνικός λαός με μεγάλη πλειοψηφία εμπιστεύτηκε και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα τετραετία. Το εκλογικό αποτέλεσμα, το εύρος της διαφοράς, όλα δείχνουν πως ο λαός ζητά την αποτελεσματική και αποφασιστική διακυβέρνηση, που μόνο η αυτοδυναμία εδρών στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί. Αυτό απομένει να επικυρωθεί εξίσου πανηγυρικά και άμεσα στις επόμενες που θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν.
Η Ήπειρος και τα Γιάννενα έδωσαν δικαιολογημένα μεγάλη πλειοψηφία στη ΝΔ. Προσωπικά, έχοντας επανεκλεγεί και πάλι, με την τιμητική ψήφο των συμπολιτών μου, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους ζητώ με τη μαχητικότητα και την προσέλευσή τους και στις επόμενες εκλογές να αυξήσουν τις έδρες της ΝΔ στο νομό μας, κάτι που άλλωστε θα ήταν εξασφαλισμένο από το χθεσινό κιόλας αποτέλεσμα εάν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική. Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τον καλό αγώνα που από κοινού δώσαμε».
Η υποψήφια βουλευτής, Μαρία Κεφάλα, αναφέρει σε δήλωσή της: «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή έδωσε στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας από μία αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, απορρίπτοντας την πολιτική στάση και τακτική του μηδενισμού και της «μαύρης» προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην ιστορική πρόκληση και αναγνώρισαν ως απολύτως κυρίαρχη την πολιτική πρόταση της Ν.Δ. που κράτησε τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία όρθιες στις αλλεπάλληλες κρίσεις.
Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και ανοίγει ένα νέο δρόμο για τη χώρα που θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και καλύτερες προοπτικές για τους πολίτες. Το ίδιο μήνυμα έστειλαν και οι πολίτες των Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας τη Ν.Δ σε πρώτη δύναμη με πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ως υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων, θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε προσωπικό επίπεδο προς τις χιλιάδες των εκλογέων στο νομό που με τίμησαν με την ψήφο τους. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη και το χρέος απέναντί τους και δεσμεύομαι ότι, όπως έπραξα και στην προηγούμενη τετραετία, το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, με μοναδικό γνώμονα την προώθηση λύσεων για ζητήματα της περιοχής των Ιωαννίνων. Οφείλω τέλος να συγχαρώ και τους συνυποψηφίους μου για την δική τους πορεία και τον κοινό νικηφόρο προεκλογικό αγώνα».
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Ο εκλογικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα. Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ πολύ τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με τίμησαν για ακόμα μια φορά με την ψήφο τους. Μαζί θα συνεχίσουμε για ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές. Τα Ιωάννινα, η Ήπειρος, η Ελλάδα πηγαίνουν μπροστά».
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με στήριξαν σε αυτό τον αγώνα μου με τη ψήφο τους. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που για την πρώτη φορά που εξέθεσα τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, σε επίπεδο Νομού Ιωαννίνων, συνάντησα μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή από ανθρώπους γνωστούς αλλά και από χιλιάδες συμπολίτες που δε γνώριζα πριν.
Χαίρομαι που συνέβαλα και εγώ, με τις δικές μου δυνάμεις, και από κοινού με τους άξιους συνυποψηφίους μου, για να συνεχίσει να κρατά στα σταθερά χέρια του, το τιμόνι της χώρας μας, ο αρχηγός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαι βέβαιος πως η πορεία της Ελλάδας μας προς την ανάπτυξη και τις καλύτερες μέρες, θα συνεχιστεί αταλάντευτα και με ακόμα πιο γοργά βήματα. Θέλω όμως ταυτόχρονα, να καλέσω τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες, στις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες ημέρες, να δώσουν ακόμα πιο ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια ισχυρή πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κάνει όλες τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες υποσχεθήκαμε προεκλογικά.
Ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Τσίμαρης, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο στόχος του ισχυρού διψήφιου ποσοστού για το κόμμα σε πανελλαδικό επίπεδο επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με την επιλογή στήριξης των πολιτών στην πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυσή του στον β’ γύρο των εκλογών, θα αποτελέσει το μοναδικό πολιτικό αντίβαρο στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψηφίστηκε ως πολιτική πρόταση από τη συντριπτική πλειονότητα του εκλογικού σώματος. Η κεντροαριστερά αναζητά το νέο της βηματισμό στην Ελλάδα και σε αυτό το μεγάλο στοίχημα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ήδη παρόν, με υπευθυνότητα, σαφή και ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο και αξιοπρέπεια.
Η εκλογική μάχη της Κυριακής όμως ήταν και για εμένα προσωπικά μία αξέχαστη ημέρα, που επισφραγίστηκε με την ανάδειξή μου στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων Βουλευτών του κόμματος στο νομό Ιωαννίνων. Το «ευχαριστώ» προς τις χιλιάδες των εκλογέων που με τίμησαν με την ψήφο τους είναι αυτονόητο, όσο όμως και πολύ λίγο, ως έκφραση ευγνωμοσύνης απέναντί τους. Το μόνο για το οποίο μπορώ σήμερα να δεσμευτώ, είναι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή τους και να φανώ αντάξιος της υποστήριξής τους στο πρόσωπό μου. Η τιμή που μου έκαναν, μεγαλώνει την ευθύνη που αισθάνομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Οφείλω επίσης να εκφράσω ευχαριστίες και προς όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο νομό, που δε στήριξαν εμένα με την ψήφο τους, αλλά κάποιον από τους συνυποψηφίους μου, επιλέγοντας να στηρίξουν όμως το ψηφοδέλτιο του κόμματος, δίνοντάς του ένα ισχυρό ποσοστό – παρακαταθήκη για το β’ γύρο και για ένα ακόμη καλύτερο ποσοστό».
Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει και τα εξής: «Όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν επενδύσει σε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής δυστυχώς ηττήθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά, όχι μόνο στη χώρα αλλά και στον Ν. Ιωαννίνων που σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 αύξησε τα εκλογικά του ποσοστά πάνω από 6%. Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έρχεται από πολύ μακριά και θα ξαναπάει ξανά πολύ μπροστά γιατί βρίσκεται πάντα με οδηγό τις αρχές και τις αξίες του στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με καθαρό πολιτικό λόγο, με σχέδιο και πρόγραμμα και με την κοινωνία στο προσκήνιο.
Για όλους εμάς, μικρότερους και μεγαλύτερους η «Αλλαγή» δεν είναι ένα ακόμη σύνθημα, είναι το βασικό στοιχείο του dna μας, με αυτό προχωρούμε και με αυτό σχεδιάζουμε να αλλάξουμε ξανά την ιστορία της χώρας. Η εκ νέου εκπροσώπηση μας στην Ελληνική Βουλή μας κάνει υπερήφανους γιατί ο Νομός Ιωαννίνων θα αποκτήσει ξανά φωνή, θα προτείνει και θα  διεκδικήσει ότι μέχρι σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξαν».
Τέλος, η Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους χιλιάδες νέους και νέες, που έκαναν αυτό το βήμα και ψήφισαν το ΚΚΕ. Συγχαίρουμε όλους όσους έδωσαν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή τη μάχη. Το ΚΚΕ μετράει σημαντική άνοδο σε ποσοστό και ψήφους, με άνοδο σε ψήφους πάνω από 125 χιλιάδες Πανελλαδικά και πάνω από 2000 ψήφους στο ν. Ιωαννίνων. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας αλλά και καρπός της πείρας των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, που πήραν μέρος, και εδώ στα Γιάννενα, σε σημαντικές μάχες μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, σε σημαντικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν και στην πόλη μας».
Βασίλης Λούπας