ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Σημαντική η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών

«Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις – Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά». Αυτό είναι το φετινό μήνυμα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας αιμοδότη στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται διήμερο αιμοδοσίας στο κεντρικό δημαρχείο των Ιωαννίνων.
Πλήθος αιμοδοτών βρέθηκαν εκεί στηρίζοντας την πρωτοβουλία πολλών συλλόγων.
Κοινό μήνυμα όλων είναι η σημαντική συμβολή των αιμοδοτών στη διάσωση, στην παράταση και στην ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
Την αιμοδοσία – που συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη – διοργανώνουν από κοινού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.
Συμμετέχουν επίσης  η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων/ Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί Ιωάννινα», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ταχυδρομικών Ηπείρου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Σύστημα Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος ΑμεΑ «Πύρρος», ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται με την στήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.
Οι διοργανωτές δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την ανταπόκριση του κόσμου και κάλεσαν και άλλους πολίτες να έρθουν να αιμοδοτήσουν και να συμβάλλουν βοηθώντας στην συγκέντρωση αίματος μιας και οι ανάγκες την περίοδο του καλοκαιριού αυξάνονται κατακόρυφα.
Αιμοδοσία
και στο Κουτσελιό
Παράλληλα, εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος στην κεντρική πλατεία του χωριού, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Ο Ξενοφών Δρόσος κάλεσε τους πολίτες να αιμοδοτήσουν και να βοηθήσουν στην συγκέντρωση αίματος βοηθώντας τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.