ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΥ – Οριστικά στην Περιφέρεια για mega εμβολιαστικό κέντρο

Την παραχώρηση του κτιρίου του ΠΕΔΥ προς χρήση στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από αίτημά της που είχε υποβληθεί στις 26 Απριλίου – καθώς και της 6ης ΥΠΕ στις 4 Ιουνίου –  αυστηρά για ένα χρόνο με σκοπό τη λειτουργία του ως Εμβολιαστικό Κέντρο, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, μία εβδομάδα μετά την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη στην ερώτηση της Μαρίας Κεφάλα στη Βουλή, ότι δεν χρειάζεται άλλο εμβολιαστικό κέντρο στα Ιωάννινα, το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση στις 7 Ιουνίου αποδέχεται την πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου και αποφασίζει ομόφωνα να παραχωρήσει προς χρήση το κτίριο στην περιφέρεια για διάστημα ενός έτους, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος εμβολιασμού των κατοίκων.
Αν και δε διευκρινίζει την ημερομηνία έναρξης και λήξης της παραχώρησης χρήσης του κτιρίου, ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση και με την προηγούμενη απόφαση παραχώρησης επίσης από τον ΕΟΔΥ προς την 6η ΥΠΕ όμως τότε.
Αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε ότι οι εμβολιαστικές γραμμές θα καλύπτονται σε πρώτη φάση τουλάχιστον από υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τη βούλησή του να συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, που θα συνδράμει εθελοντικά έχει διατυπώσει και Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Επίσης, η 6η ΥΠΕ είναι εκείνη που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το πλαίσιο και τον αριθμό των εμβολιαστικών γραμμών στα Ιωάννινα και εάν στις 21 υπάρχουσες θα προστεθούν και νέες στο κτίριο του ΠΕΔΥ ή εάν σε αυτό – που είναι και το πιθανότερο – θα μεταφερθούν κάποιες από τις υφιστάμενες γραμμές των δύο νοσοκομείων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων. Επίσης, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και ως εμβολιαστικό κέντρο αποκλειστικά για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της J&J που θα χορηγείται και πάλι σε λίγες ημέρες και στα Ιωάννινα.