ΟΚΠΑΠΑ – Κάλεσμα για την παραχώρηση δημοτικών Λαχανόκηπων

Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών αποτελούν μια δράση που ξεκίνησε από το 2013 και έχει σκοπό την υποστήριξη, διευκόλυνση και κάλυψη των αναγκών σε κηπευτικά, των ευπαθών ομάδων της πόλης αλλά και την στήριξή τους για κοινωνικοποίηση, βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την δημιουργική απασχόληση καθώς και την ευκαιρία για άσκηση και αναψυχή παραχωρώντας τους προς καλλιέργεια αγροτεμάχιο γης 50-70 τ.μ..

Ο ΟΚΠΑΠΑ διαθέτει έκταση στη θέση «Βοϊδολίβαδο» της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρακίου. Η έγκριση των δικαιούχων γίνεται από την Επιτροπή Διοίκησης των Δημοτικών Λαχανόκηπων. Δικαιούχοι είναι συμπολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών οι οποίοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

«Συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για την παραχώρηση αγροτεμαχίων στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης, αλλά και όσοι συμπολίτες μας διαθέτουν ήδη αγροτεμάχιο, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι αιτήσεις ένταξης και επανένταξης θα πρέπει να κατατεθούν από 24 Οκτωβρίου έως και 31 Νοεμβρίου, στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ (Αβέρωφ 6, Ισόγειο Κεπ Υγείας, 2651054269 και 2651361402, υπόψιν Λώλη Κατερίνα και Σάρρα Έφη).