ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ – Διαμαρτυρία και αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν ή έληξαν, ζητά εκ νέου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα των αιτημάτων από την πρόεδρο του Συλλόγου Τίνα Ζέκα στον γενικό διευθυντή της Αποκεντρωμένης Γιάννη Ντότη, με κύριο αίτημα, να μη φύγουν από τις εργασίες τους οι συμβασιούχοι ούτε και εκείνοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Τίνα Ζέκα, υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι “μόνο με αγώνες” κερδίζονται οι μάχες και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δικαίωμα της εργασίας και της παραμονής τους. Υποστήριξε επίσης, ότι στην διάρκεια των εργασιών της αναθεωρητικής Βουλής, τα πολιτικά κόμματα αρνήθηκαν  να καταργήσουν το άρθρο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ενώ την ίδια ώρα οι δήμοι όλης της χώρας μιλούν για κενά αλλά και για αδυναμία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Καταλήγοντας, η κα. Ζέκα επανέλαβε ότι δε θα σταματήσουν να διεκδικούν λύσεις για τους εργαζόμενους και καλύτερες συνθήκες μαζί με αύξηση του μισθού. Την συμπαράσταση και τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε με σύντομη δήλωσή του ο Αντώνης Μαυράκος λέγοντας ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων.