ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Σύντομα τα τελικά σχέδια του Κλειστού της Ξιφασκίας

Μέσω απάντησης στην «Λαϊκή Συσπείρωση» η Περιφερειακή Αρχή κάνει γνωστό πως επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, στον Κατσικά

Η είδηση πως επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, στον Κατσικά, προέκυψε την Δευτέρα, από την απάντηση που έδωσε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, σε ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».
Με αφορμή τη συνεδρίαση της Δευτέρας της Οικονομικής Επιτροπής, η «Λαϊκή Συσπείρωση», είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με την Περιφέρεια Ηπείρου να απαντά πως στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν ως προς την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, από τον επικεφαλής της παράταξης, Γιώργο Πρέντζα.
Στην απάντηση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής: «Μεταξύ αυτών και ο λόγος για τον οποίο ανατίθεται σε τεχνικό σύμβουλο η Μελέτη συναρμολόγησης κλπ της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Η μη  ύπαρξη μελέτης είναι άλλωστε ένα από τα σημεία για τα οποία ήταν αντιμέτωπη με κριτική η Περιφερειακή Αρχή,  η οποία βεβαίως δεν οφειλόταν σε παράλειψη, αλλά επειδή θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πρώτα τα διαδικαστικά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σκελετού.
Μετά δε τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα τα έγγραφα που είχε ζητήσει η ίδια παράταξη με αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Η Περιφερειακή Αρχή επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει και τα τελικά σχέδια της νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  Οπότε ας μη βιάζονται και ας μην εκτίθενται ορισμένοι, γιατί τότε θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ τα περί «ρεσιτάλ ασυδοσίας» και τα άλλα συναφή σχόλια…».
Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στην ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρονταν μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ρεσιτάλ  ασυδοσίας και κατασπατάλησης κρατικού χρήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με σημερινή εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει την απευθείας ανάθεση υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου για τη μελέτη τοποθέτησης του κλειστού της ξιφασκίας στην περιοχής της πρώην ΔΕΛΙ. Ενώ έχουν αποφασίσει ήδη που θα τοποθετήσουν το κλειστό της ξιφασκίας κάνουν μελέτη για να βρουν δήθεν που θα το τοποθετήσουν.
Φυσικά δεν κάνουν οι υπηρεσίες τη μελέτη, ούτε καν κάνουν διαγωνισμό για να αναθέσουν τη μελέτη αλλά «προσλαμβάνουν» τεχνικό σύμβουλο για να κάνει τη μελέτη. Και η πρόσληψη γίνεται με διαδικασία «χωρίς προηγούμενη δημοσιοποίηση». Ο τίτλος για ακόμα μια φορά είναι παραπλανητικός. Διαβάζοντας την αιτιολόγηση αποκαλύπτεται ότι στην πράξη με τον όρο «πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την τοποθέτηση» προσλαμβάνουν το μελετητικό γραφείο που θα εκδώσει τις αδειοδοτήσεις ώστε να ενταχθεί το Κλειστό σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.  Αντί να γίνουν πρώτα οι μελέτες για να αποφασιστεί αν μας συμφέρει οικονομικά η αποσυναρμολόγηση , η μεταφορά και η επανασυναρμολόγηση, αντί να γίνουν οι μελέτες για να αποφασιστεί η χρήση του κτιρίου και φυσικά η χωροθέτησή του, η Περιφέρεια Ηπείρου δαπανά πρώτα  -άγνωστο πόσα- εκατομμύρια για την αποσυναρμολόγηση και τη μεταφορά ενός σιδερένιου σκελετού που «λιάζεται» στον Κατσικά και σκεβρώνει,  και μετά αναθέτει τις  μελέτες. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα οποιοδήποτε έγγραφο ή μελέτη για το Κλειστό της Ξιφασκίας, που έχει ζητήσει εδώ και μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση».