Στον Αλ. Καχριμάνη ο Πύρρος Δήμας

Στη φάση της επανεκκίνησης βρίσκεται η ελληνική άρση βαρών μετά από ένα διάστημα που πέρασε από πολλές δυσκολίες και οδήγησε το άθλημα στην απαξίωση.

Με τον ολυμπιονίκη και εμβληματική μορφή του σύγχρονου αθλητισμού και όχι μόνο του αθλήματος της άρσης βαρών, Πύρρο Δήμα στη θέση του προέδρου, η Ελληνική Ομοσπονδία επιχειρεί να κάνει ένα restart στο άθλημα και τα πρώτα μηνύματα είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Ο πρώτος μεγάλος στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που θα φανεί η δουλειά που έχει ήδη γίνει σε διάφορα σωματεία σε όλη τη χώρα, θα είναι το Παγκόσμιο Εφήβων το 2022, με τον Σπάρτακο Ιωαννίνων, το κορυφαίο σωματείο της χώρας στο άθλημα εδώ και δεκαετίες, να ετοιμάζεται για να τροφοδοτήσει την εθνική ομάδα με νέους αθλητές.

Ο Πύρρος Δήμας από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε χθες, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα τοπικά μέσα για τη νέα αυτή προσπάθεια του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο, πλέκοντας το εγκώμιο των ανθρώπων του Σπάρτακου από τους οποίους άλλωστε συνοδευόταν στην εθιμοτυπική και ουσιαστική επίσκεψή του το πρωί της Τρίτης στον Αλ. Καχριμάνη.

Ο κ. Δήμας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του αθλήματος και αναφέρθηκε στην ίδρυση και νέων σωματείων στην Ήπειρο, που δημιουργούν ήδη τη νέα μαγιά του αθλήματος.

Το προπονητήριο στη Λιμνοπούλα

Εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η επίσκεψη είχε και ουσιαστικό νόημα, αφού δρομολογείται οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με το προπονητήριο της άρσης βαρών στη Λιμνοπούλα. Αυτό ήταν και το ουσιαστικό αντικείμενο της συζήτησης με τον περιφερειάρχη που έγινε παρουσία μάλιστα του προέδρου του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκα, του προέδρου του Σπάρτακου Τ. Λάγκα και του εθνικού προπονητή Χρ. Τριφύλλη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις δηλώσεις τους ανέφεραν, ότι με συνεργασία, καλή διάθεση και συνεννόηση θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το ζήτημα του προπονητηρίου, με το ΠΕΑΚΙ σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου να προωθούν εκτός από την παραχώρηση της χρήσης του για τις ανάγκες της άρσης βαρών, και την πολεοδομική αδειοδότηση του προκάτ κτηρίου.