ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Μήνυμα Ν. Εξάρχου για την 25η Μαρτίου

Το δικό του μήνυμα προς τους δημότες της Κόνιτσας, απέστειλε, ο Δήμαρχος Νίκος Εξάρχου, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων επισημάνει τα εξής: «Η 25η Μαρτίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Μια διπλή εορτή για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821 που οδήγησε στην Ανάσταση του Γένους μας,μετά την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στην εγκαθίδρυση του νεότερου Ελληνικού κράτους, ενώ παράλληλα τιμούμε την Ορθόδοξη πίστη μας, εορτάζοντας την επέτειο της αναγγελίας της γέννησης του Ιησού με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Φέτος, μάλιστα, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης. Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ σ’ όλους εκείνους που πάλεψαν και θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία. Ωστόσο, η εθνική και θρησκευτική εορτή των Ελλήνων επισκιάζεται από την αόρατη απειλή της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού. Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες σε πολλά επίπεδα. Έτσι, καλούμαστε να αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία μας, να μιμηθούμε τους προγόνους μας στην αγωνιστικότητα, την αυταπάρνηση και την ατσάλινη θέληση και να γίνουμε άξιοι συνεχιστές τους. Να προτάξουμε το «εμείς» στοχεύοντας στη διασφάλιση των υπέρτατων αγαθών της ζωής μας, την ελευθερία και την υγεία μας.

Είθε τα διαχρονικά μηνύματα της 25ης Μαρτίου 1821, να εμπνέουν τη ζωή μας και να αποτελέσουν για ακόμα μια φορά συνεκτικό δεσμό για όλους τους Έλληνες, σύμβολο εθνικής αφύπνισης, αλληλεγγύης, προσφοράς και ομοψυχίας, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οδηγηθούμε ώριμα σε μια κοινωνία ευημερίας. Χρόνια πολλά».