Μια παράσταση βασισμένη στην απώλεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Χάρη Πεχλιβανίδη βασίζεται στο συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας του Βαγγέλη, ως μία αφορμή όμως και όχι ως αναπαραγωγή των στοιχείων από το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Το «θέατρο ντοκουμέντο» ως κατηγορία είναι από μόνο του κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο να βγει εκτός ορίων και σε αυτό στάθηκαν τόσο η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή, όσο και ο κ. Πεχλιβανίδης.
«Αυτό που θέλουμε, είναι να μην κρύβουμε, αλλά να προβάλλουμε τα προβλήματα για να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού παράγει συνεχώς θύματα και θύτες και αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε η κα Κωτσαντή, που απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό άνω των 15 ετών να παρακολουθήσει την παράσταση.
«Είναι ένα προϊόν συλλογικής δουλειάς με πρωτότυπα κείμενα, που είναι μακριά όμως από την θεατρική αναπαράσταση μίας υπόθεσης. Δεν είναι παρουσίαση αστυνομικού ρεπορτάζ, αλλά βασίζεται ως αφορμή στην υπόθεση που μας συγκλόνισε και πάνω σε αυτό προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Πεχλιβανίδης.
Τέλος για τη δική τους συμμετοχή στην παράσταση μίλησαν οι ηθοποιοί Αφροδίτη Αθανασιάδου και Γιάννης Κοντός και η Μαρία Κεβρεκίδου, βοηθός του κ. Πεχλιβανίδη στη σκηνοθεσία.
Η παράσταση «801.5m» θα παρουσιάζεται από Πέμπτη έως Κυριακή στο θέατρο Καμπέρειο με ώρα έναρξης στις 21.15. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Πεχλιβανίδης γίνονται ήδη κάποιες συζητήσεις ώστε η παράσταση να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Μέχρι τις 9 Απριλίου η παράσταση θα παρουσιάζεται άλλωστε στο Καμπέρειο.