«Παλιγγενεσία» του Κ. Παπαμιχαλόπουλου, στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μία σειρά εικαστικών έργων που τιμούν τη γενέθλια σημασία της εθνεγερσίας, με πρωταγωνιστές, ήρωες που έχουν χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη και «επιστρέφουν» ως εικόνες με ζωή στο παρόν, περιλαμβάνει η έκθεση με τίτλο «Παλιγγενεσία» του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία του δημάρχου Μ. Ελισάφ. Η έκθεση ξεκίνησε το ταξίδι της από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, συνέχισε στην Πάτρα και από την Τρίτη βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 25 Ιουνίου.

«Ο μάρτυρας Αθανάσιος Διάκος, ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης γίνονται μυθικά όντα, όπως τα εννοεί ένας άνθρωπος του 21ου αιώνα. Ο Ήρωας, άλλοτε ως φτερωτή Νίκη, άλλοτε ως αποστεωμένη φιγούρα που μοιάζει ν’ αναγεννάται από τις στάχτες της, ορθώνεται λες και ξεπηδά από την οθόνη του ψηφιακού κόσμου για να βρει θέση μέσα στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης», αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα της Πινακοθήκης για την έκθεση του κ. Παπαμιχαλόπουλου, που μίλησε για τα έργα του και την προσέγγισή του μέσα από αυτά στην Επανάσταση του 1821 κατά την τελετή των εγκαινίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης είναι Δευτέρα – Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.