ΑΓΟΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μειωμένη η κίνηση εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων

Έως και 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι εμπορικές εκπτώσεις με τους έμπορους να ελπίζουν σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης που είναι μειωμένη εξαιτίας της ακρίβειας, του πληθωρισμού αλλά και των αγορών που έγιναν στην διάρκεια της  εορταστικής περιόδου.

Τα ποσοστά έκπτωσης είναι μεγάλα αλλά οι καταναλωτές δεν φαίνονται έτοιμοι να διαθέσουν χρηματικά ποσά για αγορές καθώς …οι υποχρεώσεις είναι πολλές και πρέπει να προτεραιοποιηθούν οι ανάγκες.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ελένη Κιοσέ εξήγησε ότι οι χειμερινές εκπτώσεις γίνονται σε μία ιδιαίτερη περίοδο, εν μέσω ακρίβειας και πληθωριστικών πιέσεων ενώ την ίδια ώρα μισθοί και συντάξεις είναι καθηλωμένοι και δεν επαρκούν ούτε για τα αναγκαία.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας αναπτύχθηκε κατακόρυφα το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων. Η κα. Κιοσέ καλεί τους καταναλωτές να εμπιστεύονται τα τοπικά καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους της αγοράς.

Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Μεταξύ των όσων προτείνονται είναι να διαπιστώνουν τις ανάγκες τους και έπειτα να ελέγχουν εάν αναγράφονται ευκρινώς η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, το ποσοστό έκπτωσης κ.α.