Χαμόγελα από την εικόνα «επιστροφής» στις ημέρες του 2019

Μεγαλύτερη η τουριστική κίνηση από το 2019 επιβεβαιώνουν στο Νησί – Αντιδράσεις για την πρόταση αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου στα καραβάκια

«Επιστροφή» στις ημέρες του 2019 με τις χιλιάδες επισκέπτες της πόλης και της περιοχής να επιβιβάζονται στα καραβάκια για το Νησί ή να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, για να έρθει το επόμενο στον προβλήτα, ζουν τον Αύγουστο οι λεμβούχοι.
Η αυξημένη τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής έδωσε μία τεράστια οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στο Νησί, όπως όμως και στους λεμβούχους, με τα καραβάκια να πηγαίνουν και να επιστρέφουν γεμάτα από το Νησί. Η κίνηση μάλιστα όπως ανέφερε ο Άρης Λιούμπος, πρόεδρος της ΤΚ Νήσου χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα μετρήσιμα και ολοκληρωμένα στοιχεία, φαίνεται πως είναι ακόμη καλύτερη και από το 2019, κάτι που έχει χαρίσει πολλά χαμόγελα στους Νησιώτες και όχι μόνο. «Έχουμε επιστρέψει πράγματι με αυτήν την έννοια στο 2019 και τολμώ να πω, ότι είναι και λίγο καλύτερη η εικόνα. Υπάρχουν πάρα πολλοί επισκέπτες έλληνες και ξένοι που έρχονται είτε με γκρουπ είτε μεμονωμένα και όλο αυτό δημιουργεί μία ευχάριστη εικόνα και αισιοδοξία, όχι μόνο για το Νησί, αλλά και για την πόλη γενικότερα. Η πόλη μας εξαρτάται από τον τουρισμό και αυτό θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας όλοι, ώστε να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις που θα μας βοηθήσουν και θα φέρουν περισσότερο κόσμο στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Λιούμπος.
Δε συμφωνούν (όλοι) με την αύξηση του εισιτηρίου
Η μεγάλη άνοδος της τιμής του πετρελαίου ωστόσο τους προηγούμενους μήνες, δημιούργησε προβληματισμό στους λεμβούχους, κάποιοι εκ των οποίων με επιστολή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου, αιτήθηκαν την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα καραβάκια. Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ για κάθε μετακίνηση από και προς το Νησί, ενώ υπάρχει και μειωμένη τιμή για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης. Παρότι όμως, η ίδια τιμή διατηρείται από το 2010, είναι γεγονός, ότι αρκετοί είναι εκείνοι που και στο παρελθόν και πρόσφατα διαμαρτύρονται, πως το κόστος είναι μάλλον υπερβολικό για μία τετραμελή οικογένεια, που θα πρέπει για παράδειγμα να ξοδέψει μόνο για τη μετακίνηση από και προς το Νησί 16 ευρώ.
Φαίνεται όμως, ότι κάποιοι λεμβούχοι έχουν διαφορετική άποψη και γι’ αυτό υπέβαλαν αίτηση στην Περιφέρεια Ηπείρου για να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του εισιτηρίου. Μπορεί στην Περιφέρεια Ηπείρου να δεσμεύτηκαν, ότι θα εξετάσουν το αίτημα και εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και εισήγηση, αυτή θα συζητηθεί στο περιφ. συμβούλιο, ωστόσο ο κ. Λιούμπος με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε τη διάσταση απόψεων που υπάρχει και μεταξύ των λεμβούχων.
«Ακολουθούμε μία συγκεκριμένη στρατηγική στην τιμολογιακή πολιτική από το 2010, όπου ισχύουν οι σημερινές τιμές. Περάσαμε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, τα Μνημόνια, την πανδημία και αντέξαμε, επιλέγοντας να μην κάνουμε καμία αύξηση στο εισιτήριο, γιατί αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες των πολιτών, είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι. Σήμερα, 2,5 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, με τέτοια ικανοποιητική κίνηση, δε νομίζω, ότι πρέπει να συζητάμε για αύξηση του εισιτηρίου, αλλά να διατηρήσουμε τις ίδιες τιμές», ανέφερε ο κ. Λιούμπος.
Σκέψεις για εισιτήριο «πακέτο»
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το συγκεκριμένο αίτημα λεμβούχων που υποβλήθηκε στην Περιφέρεια για αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, έχει πέσει στο τραπέζι και η σκέψη για τη δυνατότητα έκδοσης και διάθεσης στους πολίτες ενός εισιτηρίου, με μειωμένη τιμή, που θα μπορεί να καλύπτει ταυτόχρονα, το κόστος και της μετακίνησης και του εισιτηρίου στο Μουσείο Αλή Πασά και προεπαναστατικής περιόδου.