ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Η αξία της ανακύκλωσης διαδίδεται στα σχολεία

Βραβεύθηκαν τα σχολεία του δήμου που συμμετείχαν στις Δράσεις Ανακύκλωσης

Τους μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις ανακύκλωσης και ενίσχυσαν με τον δικό τους τρόπο και την καθημερινή τους δράση, την αξία της ανακύκλωσης βράβευσε ο δήμος Ιωαννιτών.

Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία, το πρωί της Πέμπτης, γέμισε από παιδιά όλων των ηλικιών που φύτεψαν λουλούδια και έπαιξαν σε παιχνίδια με επίκεντρο την ανακύκλωση ενώ ακολούθησε η εκδήλωση βράβευσης για τις δράσεις ανακύκλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Σίντος μίλησε για την σημασία του προγράμματος που ουσιαστικά βάζει τα παιδιά από μικρή ηλικία στην λογική της ανακύκλωσης υιοθετώντας έτσι καλές πρακτικές σε όλη τους τη ζωή.

Τα σχολεία συνέλεξαν πόντους ανακύκλωσης πραγματοποιώντας διαλογή στην πηγή πέντε ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και ενδύματα υποδήματα).

Επιπλέον φέτος, υλοποιήθηκε και η εικαστική δράση «Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας» όπου οι μαθητές ανέδειξαν τα οφέλη της «Μείωσης Σπατάλης τροφίμων», καθώς και της «Διαλογής στην Πηγή σε Καφέ Κάδο Υπολειμμάτων Τροφών» δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο).

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννιτών. Όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύτηκαν με βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία έλαβαν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.