ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Αναγκαία η αποκατάσταση ζημιών σε Πλ. Πάργης και Πυρσινέλλα

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ζητούν από τον ανάδοχο του έργου να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις

 

Το μείζον ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν ήδη γίνει, εξαιτίας κακοτεχνιών στα πρόσφατα έργα στην Πλατεία Πάργης και στις οδούς Πυρσινέλλα και Σμύρνης, φέρνουν στο προσκήνιο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες, απέστειλαν έγγραφο προς τον ανάδοχο του έργου, ζητώντας να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές που έχουν ήδη γίνει και οι οποίες οφείλονται σε κακοτεχνίες, όπως επίσης να ολοκληρώσει το πλέγμα των εργασιών, όπως αυτές περιγράφονται στη σύμβαση για το φυσικό αντικείμενο του έργου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι εργασίες είναι γεγονός, ότι εκτελέστηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ασυνήθιστα μάλιστα για τα ελληνικά ή και τα τοπικά χρονικά, στην πορεία όμως διαπιστώθηκε, ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι ανοιχτές, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα έλυνε το έργο.

Οι διαμαρτυρίες των περιοίκων και των διερχόμενων από την οδό Σμύρνης ειδικά είναι καθημερινές και επικεντρώνονται καταρχάς στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος με τους κυβόλιθους να χρειάζονται άμεση αντικατάσταση, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ τα ακόμη πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν σχετίζονται με την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μέχρι πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων επιτρεπόταν από την πλ. Πάργης με κατεύθυνση προς τις οδούς Νεοφ. Δούκα και Ναπ. Ζέρβα αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αφαιρέθηκαν οι πινακίδες σήμανσης, όμως δεν τοποθετήθηκαν νέες με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί οχημάτων, περίοικοι κυρίως στην οδό Σμύρνης να επιλέγουν την αντίθετη κίνηση με κατεύθυνση την πολ. Πάργης. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την παρουσία σταθμευμένων οχημάτων στη δεξιά άκρη του δρόμου, που και αυτό δε θα επιτρέπεται αφού θα τοποθετηθούν διαχωριστικά μεταλλικά στηθαία, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος. Το Τμήμα Τροχαίας κλήθηκε πολλές φορές να επέμβει στο σημείο, δηλώνοντας όμως αδυναμία να βεβαιώσει παραβάσεις, επικαλούμενο την έλλειψη πινακίδων σήμανσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, στο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών γίνεται λόγος επίσης και για ζημιές που έχουν ήδη εμφανιστεί στο οδόστρωμα της οδού Πυρσινέλλα, τέσσερις σχεδόν μήνες την ολοκλήρωση των εργασιών και την αποχώρηση του εργολάβου, που καλείται και σε αυτό το σημείο να επιστρέψει για να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Πληροφορίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών αναφέρουν, ότι ο ανάδοχος του έργου έχει αποδεχθεί την ευθύνη του και πως σύντομα θα αναλάβει δράση, για την αποκατάσταση των ζημιών, όπου αυτές έχουν εντοπιστεί.

Ο αντιδήμαρχος Έργων

Εν τω μεταξύ, για το ίδιο θέμα δηλώσεις έκανε την Τρίτη, στα τοπικά ΜΜΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έφεραν στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα και τις κακοτεχνίες ενώ ο αντιδήμαρχος τόνισε πως ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προκειμένου ο ανάδοχος να κάνει ό,τι προβλέπει η σύμβαση.

Ο κ. Αρλέτος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών και ό,τι μόνο εφόσον τα έργα γίνουν όπως πρέπει θα καταβληθούν και τα ανάλογα ποσά… πέραν αυτών ουδέν «δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτά που είναι συμφωνημένα και έχουν υπογραφεί. Ήδη έχω κινήσει τις διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ένας εκ των δυο αναδόχων σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο έχει απαντήσει ότι θα προχωρήσει σε διορθωτικές εργασίες τόσο στην οδό Πυρσινέλλα όσο και στην οδό Σμύρνης. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα ξανά χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος προκειμένου να διορθωθεί ο ασφαλτοτάπητας, οι λακκούβες, οι κυβόλιθοι και οτιδήποτε άλλο είναι λάθος φτιαγμένο ή τοποθετημένο.

Για τον Μεγάλο Δακτύλιο

Τέλος, αναφορικά με το έργο του Μεγάλου Δακτυλίου, ο κ. Αρλέτος, εξήγησε ότι το έργο προέρχεται από το παρελθόν και δεν είναι τωρινό ενώ επεσήμανε ότι είναι στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει κυρίως με το δίκτυο όμβριων και ακαθάρτων

«Το έργο έρχεται από μια μελέτη από το παρελθόν δεν είναι τωρινό. Έλαβαν υπόψη όλα τα στοιχεία τόσο οι μελετητές όσο και η υπηρεσία που και εκείνη πήρε τις κατευθύνσεις. Στην Οικονομική επιτροπή πήραμε απόφαση για τα δίκτυα ύδρευσης ώστε να μπουν σε αυτά που ονομάζουμε κοινής ωφέλειας και σε συνεργασία με

την Περιφέρεια προχωρούμε. Όσο αναφορά το επίμαχο τμήμα μπορεί να γίνει όπως έχει μελετηθεί. Το οικονομικό κομμάτι που αφορά το δίκτυο ακαθάρτων το έχουμε θέσει στην Διαχειριστική Αρχή και ο δήμος Ιωαννιτών δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ» είπε.