ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Προβληματισμός για τη μείωση της επισκεψιμότητας το Πάσχα

Προβληματισμός επικρατεί στους φορείς του τουρισμού, και στον Δήμο Ιωαννιτών, για το γεγονός πως φέτος το Πάσχα, ήταν λιγότεροι οι επισκέπτες που αποφάσισαν να κάνουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους στα Γιάννενα, παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για την πόλη.

Επισκέπτες έφτασαν στην πρωτεύουσα του Νομού αλλά σε καμία περίπτωση οι αριθμοί δεν είναι εκείνοι που ήταν προηγούμενες χρονιές. Παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετές οι ημέρες των διακοπών τα ξενοδοχεία δεν γέμισαν ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση και στους ορεινούς προορισμούς του Νομού Ιωαννίνων.

Πολλοί που έφτασαν εδώ ήταν ετεροδημότες που ουσιαστικά επέστρεφαν στα πατρικά για να κάνουν Πάσχα με την οικογένειά τους.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τάτσης εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα και εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και της ακρίβειας, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε. Τα τριήμερα είναι συνήθως αυτά που προτιμά ο περισσότερος κόσμος ενώ τα Γιάννενα, η αλήθεια είναι πως δεν συγκαταλέγονται στους ανοιξιάτικους-καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού εξηγεί ότι ο προσανατολισμός είναι σταθερός καθώς επιμένουν να επικεντρώνονται σε τουρισμό 365 ημερών. Το τελευταίο διάστημα και μετά από οργανωμένες συσκέψεις με φορείς της περιοχής αλλά και με τους υπόλοιπους δήμους του Νομού, επιχειρείται η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής με στόχο την από κοινού προώθηση δράσεων εξωστρέφειας και προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού που είναι άλλωστε και το μεγάλο ζητούμενο.

«Θα συνεχίσουμε στην λογική αυτή καθώς θέλουμε να κάνουμε τα Γιάννενα προορισμό για όλες τις εποχές. Σε συνεργασία με όλους μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα», τονίζει ο κ. Τάτσης.