ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Βήμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

sdr

Άμεσα η εκκίνηση των εργασιών για τη διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων – Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ανάδειξη της Βορειοδυτικής Ακρόπολης του Κάστρου και θα αναβαθμιστεί μια σημαντική περιοχή

 

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαμόρφωση της Πλατείας Γλυκήδων και των οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδουρή, παρέμβαση που εντάσσεται στον σχεδιασμό μετατροπής του Κάστρου σε Πάρκο Πολιτισμού.

Χθες, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος για την υλοποίηση του «Πάρκου Πολιτισμού» έπρεπε να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα, μια διαδικασία που έγινε με την συνδρομή και την βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την εκκίνηση ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του Κάστρου. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου μας (Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στην περιοχή για την άριστη συνεργασία ώστε το επόμενο διάστημα τα έργα να είναι στην διάθεση των πολιτών» τόνισε ο Δήμαρχος.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του Κάστρου, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην δημιουργία ενός δικτύου ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς».

H περιοχή όπου θα αναπτυχθεί το έργο περιλαμβάνει τους δημόσιους χώρους, τα πλατώματα και τις οδούς που περιβάλλουν την ΒΔ ακρόπολη του Ασλάν τζαμιού.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ανάδειξη της Βορειοδυτικής Ακρόπολης του Κάστρου και θα αναβαθμιστεί η περιοχή στην πλατεία Γλυκήδων που παρά την σημαντικότητά της παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του ιστορικού χώρου με την δημιουργία μιας πολιτιστικής – ιστορικής διαδρομής τόσο με το Ιτς Καλέ και άλλα μνημεία του Κάστρου όσο και με την παραλίμνια περιοχή.