ΕΛ.ΑΣ. – Ενδελεχείς έλεγχοι σε χιλιάδες οχήματα

Το τελευταίο τετραήμερο η κίνηση είναι σημαντικά αυξημένη, κάτι που παρατηρήθηκε και το πρωί της Μεγ. Παρασκευής στους δύο σταθμούς διοδίων στην περιοχή – Από τα διόδια πέρασαν 16.300 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 28 παραβάσεις

 

Ενδελεχείς ελέγχους σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας, με στόχο να αποτραπούν οι μη προβλεπόμενες διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ΚΥΑ για τις ημέρες του Πάσχα, πραγματοποιούν εκατοντάδες αστυνομικοί, κάτι που συμβαίνει φυσικά και στην Ήπειρο.

Έτσι, στο σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι, όπως και στον σταθμό διοδίων της Ιόνιας οδού στο Τέροβο,  κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου ελέγχουν ένα προς ένα όλα τα οχήματα, και προς τις δύο κατευθύνσεις, για το εάν οι επιβαίνοντες διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα που τους δίνουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Το τελευταίο τετραήμερο η κίνηση είναι σημαντικά αυξημένη, κάτι που παρατηρήθηκε και το πρωί της Μεγ. Παρασκευής στους δύο σταθμούς διοδίων στην περιοχή. Συνολικά μέχρι το πρωί της Μεγ. Παρασκευής από τους δύο σταθμούς διοδίων είχαν διέλθει 16.300 οχήματα με την ΕΛ.ΑΣ να βεβαιώνει συνολικά 28 παραβάσεις, ενώ σε 11 περιπτώσεις οι οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή, καθώς δεν είχαν στην κατοχή τους τα προβλεπόμενα έγγραφα, όπως ανέφερε ο Ηλίας Μήτσιος, Αστυνόμος Β’ , υπεύθυνος ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από χθες επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, επομένως η προσοχή στους ελέγχους επικεντρώνεται στην αποτροπή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, που πρόκειται να επιτραπούν το επόμενο 15νθήμερο.

«Σε σχέση με το περσινό Πάσχα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, με πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα. Η ΕΛ.ΑΣ δε βρίσκεται στο δρόμο για να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά για να τους υπενθυμίσει, ότι αξίζει να δείξουν λίγη ακόμη υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Ενόψει της επανεκκίνησης της εστίασης, των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και φυσικά των σχολείων, το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ προσαρμόζεται αναλόγως, ώστε οι έλεγχοι να επικεντρώνονται στους τομείς, όπου θα υπάρχει έντονη κινητικότητα», σημείωσε ο κ. Μήτσιος.

Ο κ. Μήτσιος υπενθύμισε ότι μόνο για την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 9 ή 12 ατόμων σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο αντίστοιχα.

Υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα, όχι για να βάλει εμπόδια  στους πολίτες αλλά για  να τους βοηθήσει. Και φυσικά δεν είναι παρούσα μόνο για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων αλλά πρωτίστως για την προστασία των πολιτών, της περιουσίας τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.