ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – «Καμπανάκι» για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών

Μονόδρομο αποτελεί η ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων – Επιστολή της Ένωσης προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων

 

Επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, η οποία κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και προς τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων.

Στην επιστολή της η ΕΑΥΙ, αναφέρεται στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου των τακτικών μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού για το έτος 2023, το  οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Όπως σημειώνει η Ένωση, τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρξαν «μηδενικές θέσεις στο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022» και στη συνέχεια υπήρξε δημόσια δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για σημαντικό αριθμό μεταθέσεων στον τακτικό κύκλο μεταθέσεων του Ιανουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΥΙ ενημερώνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πως «στην Δ.Α. Ιωαννίνων, μετά από πολλά χρόνια, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών του Νομού μας. Κύρια αιτία της διαφαινόμενης αυτής κατάστασης είναι ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων συναδέλφων μας στην ΔΑ Ιωαννίνων. Αρκετοί από τους συγκεκριμένους είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης, με τους περισσότερους εξ αυτών πιθανότατα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν, ενώ αν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια, σε βάθος περίπου τετραετίας ενδεχομένως στην Διεύθυνσή μας να έχουμε μείωση του προσωπικού κατά 40%».

Και στη συνέχεια αναφέρει και τα εξής: «Η Ένωση μας σκοπεύει να ενημερώσει όλους τους τοπικούς φορείς, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει μόνο συνδικαλιστικές διαστάσεις αλλά κυρίως κοινωνικές. Συγκεκριμένα, όπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό, εφόσον δεν υπάρξει μέριμνα, η όλη κατάσταση, σύντομα, θα επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την αποτελεσματικότητά μας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και  την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του νομού μας».

Καταλήγοντας η Ένωση ζητά από τον κ. Σκούμα να ενισχυθεί ο Νομός Ιωαννίνων με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων Αστυνομικών προκειμένου σταδιακά σε βάθος 5ετίας, τόσο η Δ.Α. Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, να ενισχυθούν με νέους Αστυνομικούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το διαφαινόμενο δημογραφικό πρόβλημα.

 

Ρεπορτάζ Βασίλης Λούπας