ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Το ενδιαφέρον στρέφεται στη Λίμνη Παμβώτιδα

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ο Πρωθυπουργός, θα κάνει ανακοινώσεις για τα καραβάκια

 

Βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, αλλά όπως φαίνεται και στην προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, αναμένεται να δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Τετάρτη, οπότε και θα βρεθεί στα Γιάννενα.

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, φαίνεται πως θα είναι στραμμένες στη λίμνη και στην πρωτογενή παραγωγή, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναμένεται στα Γιάννενα νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, με την άφιξή του στα Ιωάννινα, θα βρεθεί στα εγκαίνια των νέων μονάδων της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κέντρο της πόλης όπου θα περπατήσει στους πεζόδρομους, και αμέσως μετά θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 19.00, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο Du Lac στο πλαίσιο των αναπτυξιακών συνεδρίων στην περιφέρεια, αλλά πλέον και ενόψει των εθνικών εκλογών του Μαΐου.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιες από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού επικεντρώνονται στο περιβάλλον και την προστασία του με ειδικότερη αναφορά στη λίμνη Παμβώτιδα και στην προστασία της, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, να λέει με νόημα, πως το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο στη λίμνη.

«Δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο για αυτά που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, όμως να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στη λίμνη, για μία Παμβώτιδα καθαρή, αθόρυβη στις μετακινήσεις και για κάτι που θα φέρει τουριστικά, πολύ μπροστά τα Γιάννενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει προεργασία στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης αντίστοιχα, ώστε να ανακοινωθεί μία γενναία επιδότηση για τους ιδιοκτήτες των καραβιών στην Παμβώτιδα, ώστε να αντικαταστήσουν τις μηχανές των σκαφών με ηλεκτροκίνητες, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Οι υπουργοί

Από την άλλη και όπως είναι αναμενόμενο η παρουσία του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα θα συνοδευτεί και από τη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής υπουργούς, που θα βρίσκονται από σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί λεπτομερή προγράμματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι στην περιοχή θα βρίσκεται ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό κ. Γεωργαντά και τον υφυπουργό κ. Στύλιο να συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στη ΔΩΔΩΝΗ, ενώ είναι ισχυρό το ενδεχόμενο και μίας ακόμη επίσκεψης σε μονάδα του πρωτογενούς τομέα ή της μεταποίησης στην περιοχή.

Ακόμη, τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης και ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκης.