ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Κινητοποίηση για φθηνό ρεύμα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στα Ιωάννινα έκαναν χθες τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με αίτημα το φθηνό ρεύμα για όλους.

Ανάμεσα στα κυρίαρχα αιτήματα είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος και να μειωθεί η τιμή του ρεύματος κατά 50% ενώ ζητούν την κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Επίσης, ζητούν να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος και να δοθεί δωρεάν ρεύμα σε όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

«Η εκτίναξη της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε ήδη να μετακυλίεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάσταχτη. Αρκετοί θα δουν το κόστος μόνο για το μήνα Αύγουστο αυξημένο έως και 40%, αφού πάνω στα ήδη τσουχτερά τιμολόγια θα έρθει να προστεθεί και το αυξημένο κόστος που διαμορφώθηκε στο χρηματιστήριο ενέργειας. Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο “δράμα της απελευθέρωσης” της ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Αυτή είναι η αίτια των ανατιμήσεων κι όχι η παρενέργεια “εξωτερικών και συγκυριακών παραγόντων”, που επικαλούνται τα κυβερνητικά επιτελεία. Το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Δε δεχόμαστε να μας βυθίζουν στα σκοτάδια ούτε να λεηλατούν το εισόδημά μας. Διεκδικούμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.