ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Μεγάλες οι ανάγκες σε αίμα, πρόσκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες

Οι ανάγκες σε αίμα εξακολουθούν να είναι μεγάλες και στα δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Αυτό υπενθυμίζει με κάθε τρόπο ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Κώστας Ντακαλέτσης, καλώντας τους εθελοντές, αλλά και όλους τους πολίτες να δώσουν αίμα.

Το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας. Ακόμα και το καλύτερα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, με τον πιο προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, στην περίπτωση που ένας ασθενής χρειαστεί αίμα. Το αίμα μπορεί να προέλθει μόνο από ένα άλλο ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτή την περίοδο οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε όλα τα νοσοκομεία και δεν αποτελούν εξαίρεση ούτε τα δυο νοσοκομεία της περιοχής μας.

Ο κ. Ντακαλέτσης κάλεσε τον κόσμο να έρθει και να δώσει αίμα. Να δώσει αίμα όπου και εάν βρίσκεται ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

«Καλούμε όλους να βοηθήσουν και να αιμοδοτήσουν. Οι ανάγκες είναι για όλες τις ομάδες αίματος», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται από τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου για την εξεύρεση ενός σταθερού χώρου που θα διενεργούνται αιμοδοσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα «είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση του χώρου αυτού από τον δήμαρχο της πόλης».