ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Δωρεά οργάνων από 66χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έκανε γνωστό χθες, πως στις 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια, ηλικίας 66 ετών, που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΓΝΙ, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την χειρουργική ομάδα μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Τα όργανα που ελήφθησαν αφορούσαν δύο νεφρούς και βάσει της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις σε κέντρο των Αθηνών.
«Η Διοίκηση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Επίσης, συγχαίρει όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής διαδικασίας και ιδιαίτερα το Διευθυντή και τα στελέχη της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, οι οποίοι παράλληλα με τον τεράστιο αγώνα που καθημερινά δίνουν για την αντιμετώπιση, τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, όσο και των συνανθρώπων μας στις ΜΕΘ Covid, επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.