ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – Η κρουαζιέρα δίνει ώθηση στον τουρισμό

Στα Γιάννενα βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στελέχη εταιριών κρουαζιέρας προκειμένου να συναντηθούν με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιώργο Λώλη και άλλα στελέχη του Δήμου Ιωαννιτών.
Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας για την προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας.
Όπως αναφέρθηκε το γειτονικό λιμάνι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως βασική πύλη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ήπειρο και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας φιλοδοξεί να επενδύσει στην πολυτελή κρουαζιέρα, με μικρού και μεσαίου μεγέθους υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια.
Όπως τονίστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Λώλη «η πόλη των Ιωαννίνων διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται, για να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό».
Στην διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εταιριών κρουαζιέρας είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη, αντιπροσωπευτική εικόνα για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.
Στην Ηγουμενίτσα
Παράλληλα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας την Παρασκευή, υποδέχθηκε εκπροσώπους εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας από το εξωτερικό, μετά από πρωτοβουλία του ΟΛΗΓ για διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης – γνωριμίας, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή μας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα εξοικείωσης αφορά στην προβολή του λιμένα της Ηγουμενίτσας, της πόλης της Ηγουμενίτσας, αλλά και γενικότερα των σημείων ενδιαφέροντος της Θεσπρωτίας, καθώς και των προσφερόμενων τουριστικών δραστηριοτήτων,  προκειμένου οι εκπρόσωποι των εταιρειών να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, αλλά και του συνολικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.
Την αντιπροσωπεία των εταιρειών κρουαζιέρας υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ελευθέριος Κώστας μαζί με στελέχη της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο Πνευματικό κέντρο «Πάνθεον», όπου προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ο Δήμαρχος κατά την συνάντηση, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή μας, καθώς και την τουριστική δυναμική της.
Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του ΟΛΗΓ, ξενάγησαν τα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας στον Πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη και στο κέντρο της πόλης.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί μέσα από την ενιαία στόχευση και συνέργειες των εμπλεκόμενων φορέων και των επιχειρηματιών τουρισμού, είναι δυνατόν να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Ευελπιστώ ότι σύντομα ο προορισμός μας θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στον τουρισμό κρουαζιέρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας».