ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Ενδιαφέρον από εταιρείες για την αεροπορική σύνδεση

Τη βεβαιότητα του για την επίτευξη της άγονης αεροπορικής γραμμής, αλλά με λιγότερες πτήσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας

 

Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, έδωσε από τα Γιάννενα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, πως ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να μεταφέρει στους Γιαννιώτες ειδήσεις για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ελλείψει σχετικού ενδιαφέροντος και μάλιστα διαχρονικού, από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Έτσι, κατά την εκδήλωση της κοπής πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο κ. Τασούλας, έδωσε την είδηση που ενδιαφέρει πολλούς σχετικά με την έναρξη υλοποίησης της άγονης αεροπορικής γραμμής μεταξύ Ιωαννίνων – Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Τασούλας μεταξύ πολλών άλλων στα οποία αναφέρθηκε, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων θα αναβαθμιστεί και αυτό θα γίνει και με την υλοποίηση της εν λόγω αεροπορικής γραμμής.

Ο διαγωνισμός κατέληξε άγονος για έναν περίεργο λόγο (σ.σ. ο υπερβολικός φόρτος εργασίας) έτσι όπως τουλάχιστον τον παρουσίασε ο κ. Τασούλας, ωστόσο φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες που δύνανται να ενδιαφερθούν για την αεροπορική γραμμή.

Αυτό θα γίνει και θα κατατεθούν προτάσεις, όπως ανέφερε, γιατί θα χαμηλώσει ο πήχης των απαιτήσεων και προσδοκιών, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερες πτήσεις την εβδομάδα από αυτές που αρχικά προβλέπονται.

Μαζί με την αεροπορική γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο θα προχωρήσει όπως τόνισε ο κ. Τασούλας με τον αντίστοιχο τρόπο και τη διαδικασία και η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα.

«Η σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου θα επιτευχθεί. Έχει καθυστερήσει και δεν έγιναν προτάσεις, λόγω της μεγάλης απασχόλησης των αεροπορικών εταιρειών το επίμαχο διάστημα, από την τουριστική έξαρση. Θα χαμηλώσουμε κι εμείς τον πήχη και θα έχουμε ίσως λιγότερες πτήσεις κάθε εβδομάδα και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην έναρξη της γραμμής μαζί με τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.