ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Προειδοποίηση για πρόστιμα μετά τον καθαρισμό

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, προχώρησε σε δράσεις καθαρισμού σε σημεία όπου παρατηρήθηκε παράνομη απόθεση μπαζών και οικοδομικών υλικών, και πλέον προειδοποιεί για πρόστιμα προς όσους καταστρατηγούν τους κανόνες καθαριότητας

 

Με σαφείς προειδοποιήσεις για βαριά πρόστιμα, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, απαντά στις παράνομες ενέργειες συμπολιτών, οι οποίοι παρά τις προειδοποιήσεις δεν δείχνουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες καθαριότητας και δημόσιας υγείας.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με δελτίο τύπου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν εκτεταμένες δράσεις καθαρισμού και αποκατάστασης διαφόρων σημείων της πόλης, όπου παρατηρήθηκε παράνομη απόθεση μπαζών, οικοδομικών υλικών και άλλων αντικειμένων.

Η δράση αυτή της Υπηρεσίας Καθαριότητας περιλάμβανε καθαριότητα και αποκατάσταση των χώρων και την τοποθέτηση απαγορευτικών κορδελών, προκειμένου να αποτραπεί η επαναλαμβανόμενη ρύπανση αυτών των χώρων.

Δυστυχώς, όμως, όπως σημειώνεται, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Ιωαννιτών και τις προειδοποιήσεις, παρατηρήθηκε ότι κάποιοι πολίτες και επαγγελματίες αγνοούν επιδεικτικά τις υποδείξεις και συνεχίζουν να αποθέτουν παράνομα υλικά, καταστρατηγώντας τους κανόνες καθαριότητας και δημόσιας υγείας.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την πόλη μας καθαρή και ασφαλή για όλους τους πολίτες. Η παράνομη απόθεση μπαζών και οικοδομικών υλικών σε δημόσιους χώρους αποτελεί σοβαρή παράβαση που υπονομεύει τις προσπάθειές μας και προσβάλλει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Οι δράσεις καθαρισμού και αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν, δεν πρέπει να θεωρηθούν ως ευκαιρία για επαναλαμβανόμενη ρύπανση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια γίνεται γνωστό πως η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα και επιπρόσθετα πρόστιμα σε όσους επιμένουν να παραβιάζουν τους κανονισμούς καθαριότητας.

«Η Δημοτική Αρχή δεν θα ανεχθεί πλέον τέτοιες συμπεριφορές και καλεί όλους τους πολίτες και επαγγελματίες να συνεργαστούν για τη διατήρηση της καθαριότητας και της ευταξίας στην πόλη μας. Η επιβολή προστίμων είναι αναπόφευκτη για όσους παραβιάζουν τους κανόνες και ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους. Καλούμε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τις κοινές μας προσπάθειες και να συμμορφωθούν άμεσα. Η διατήρηση της καθαριότητας είναι ευθύνη όλων μας και η αμέλεια σε αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα αυστηρότητα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ο Θ. Μπέγκας

Παράλληλα, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε και ο ίδιος πως εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση για το θέμα ογκωδών τότε θα επιβληθούν και πρόστιμα σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Η τοποθέτηση του δημάρχου κ. Μπέγκα ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα ο σεβασμός στον δημόσιο χώρο είναι αυτονόητος και αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρο οφείλει να είναι το γεγονός της επιβολής προστίμων σε πολίτες που εναποθέτουν όπου βρουν μπάζα, οικοδομικά υλικά και άλλα αντικείμενα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, είπε ακόμη ότι η επιβολή των προστίμων δεν είναι η προτεραιότητα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση τότε τα πρόστιμα είναι …μονόδρομος.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Ο σεβασμός στον δημόσιο χώρο είναι για εμάς σημαντικός», είπε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Λούπας