ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Στα «σκαριά» νέο σχέδιο για τον τουρισμό

Δήμος Ιωαννιτών και Ένωση Ξενοδόχων προχωρούν σε συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού «Ιωάννινα» – Βαρύτητα στη βελτίωση των υποδομών της πόλης και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών

 

Η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας, με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων, κατά τη συνάντηση έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τους εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία του κλάδου και την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Από τη συζήτηση προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν στην κατάρτιση του νέου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα παρουσιάσει η νέα δημοτική αρχή και αφορούν τους τομείς: Των έργων υποδομής, των συνεδρίων και των άλλων μορφών τουρισμού, των ψηφιακών εφαρμογών και της έξυπνης πόλης, του πολιτισμού και των εκδηλώσεων, της καθαριότητας και του φωτισμού, της λίμνης Παμβώτιδας και του νησιού, του διεθνούς αεροδρομίου Ιωαννίνων κ.ά. Έμφαση θα δοθεί στη συνολική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νομού συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον αστικό τουρισμό (city break) όσο και το δίπτυχο βουνό και θάλασσα.

Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας.

Παράλληλα, η βελτίωση των υποδομών της πόλης-ιδιαίτερα στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών.

Από την πλευρά τους τόσο ο αντιδήμαρχος τουρισμού όσο και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου επιθυμούν την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, για να επιτευχθεί η ποιοτική και ποσοτική αύξηση των επισκεπτών  στην περιοχή μας.

Για την Ένωση Ξενοδόχων είναι πλέον γεγονός ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας και η εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελούν μονόδρομο για την οικονομική ευημερία του δήμου μας.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, ο αντιδήμαρχος κ. Τάτσης, αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την ανάδειξη της τουριστικής προβολής των Ιωαννίνων. Όπως είπε, επιχειρεί να ολοκληρώσει το πλάνο προκειμένου να έχει μια συγκεκριμένη ατζέντα προώθησης των δράσεων για την περαιτέρω ανάδειξη των Ιωαννίνων σαν προορισμό τεσσάρων εποχών με έμφαση στην ποιότητα, ενώ με τους ξενοδόχους της περιοχής υπήρξε μια πρώτη συνάντηση προκειμένου να εργαστούν με κοινή αφετηρία για την επίτευξη κοινών στόχων.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού υπογράμμισε πως επιθυμεί την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, για να επιτευχθεί η ποιοτική και ποσοτική αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή.

 

Βασίλης Λούπας