ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ – Άκαρπη η νέα συνάντηση με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού

Μια ακόμη συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους ίδιους, είχαν χθες, οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, Ελένη Ακονίδου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Αρλέτος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Ζωγράφος και οι μόνιμοι αρχιμουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Φιλαρμονικής.

Όπως σημειώνεται, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας ζήτησαν για ακόμη μια φορά τα αυτονόητα προκειμένου τα μουσικά σύνολα να επανέλθουν στην αρχική ομαλή λειτουργία τους.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρονται και τα εξής: «Ύστερα από την τοποθέτηση των δύο Αντιδημάρχων φάνηκε έντονα για ακόμη μια φορά η απαξίωση του επαγγέλματος μας, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τις λέξεις «μεράκι» και «ζήλος». Οι μουσικοί και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων στηρίζουν τις δομές του Πνευματικού Κέντρου, αλλά δεν είναι επαίτες και ζητούν από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει οικονομικά τις δομές του Πνευματικού Κέντρου, έτσι ώστε να αποφύγουμε το φετινό Βατερλό των ΚΔΑΠ. Μπορεί να μην είμαστε «λαμπάκια», αξιότιμοι κύριοι Αντιδήμαρχοι, αλλά σας πληροφορούμε ότι η λάμψη μας είναι μεγαλύτερη, διαχρονική αλλά και ενεργειακά ανέξοδη…».