ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – Πρόταση της Δημοτικής Αρχής για νέο Δημαρχείο

Με κατάθεση προτάσεων για την αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Δομπόλη, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής κι εκπροσώπων παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Την πρότασή της για την χωροθέτηση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου, κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, στην πρώτη συνάντηση των επικεφαλής και εκπροσώπων παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με αντικείμενο την αξιοποίηση του κτιρίου στην οδό Δομπόλη.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την χωροθέτηση νέου δημαρχιακού μεγάρου, ενώ οι παρατάξεις κατέθεσαν τις δικές τους αρχικές προτάσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου, η Δημοτική Αρχή θα μελετήσει τις προτάσεις αυτές και η συνάντηση θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

«Για την Δημοτική Αρχή, η στέγαση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, σε ένα κτίριο, γεγονός που θα εξασφαλίζει καλύτερη λειτουργία, εξοικονόμηση πόρων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα.

Δέσμευση επίσης είναι η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Δομπόλη, κάτι για το οποίο θα ακολουθήσει συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Βασίλης Λούπας