ΚΥΡ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ – Μ. ΚΕΦΑΛΑ – Συνάντηση για την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων

«Η βία μεταξύ ανηλίκων είναι δυστυχώς, ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο χρήζει δραστικών μέτρων», δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

 

Με βασικό αντικείμενο την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων, την ανάγκη πρόληψης στα σχολεία, την προαγωγή της ισότητας και του σεβασμού στα ανθρώπινα σχολεία, συναντήθηκαν την Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκη με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα.

Υπουργός και υφυπουργός, συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε σχέση με τη βία, τις ανισότητες που υφίστανται στην κοινωνία, καθώς και τη σημασία της παιδείας αλλά και της εκπαίδευσης, στη διαμόρφωση ενός υγιούς κοινωνικού ιστού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κα Κεφάλα δήλωσε ότι «η βία μεταξύ ανηλίκων είναι δυστυχώς, ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο χρήζει δραστικών μέτρων», «ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξελίσσεται και ακολουθεί θύμα και θύτη και στην ενήλικη ζωή, με σοβαρές κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις».

Έκανε δε γνωστό, ότι η συνάντησή της με τον κ. Πιερρακάκη αφορούσε «την ενίσχυση των από κοινού προσπαθειών μας για τη δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που θα προάγει το δικαίωμα στην ασφάλεια, την ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες για όλους αλλά και στην ανάγκη να αναδεικνύονται τα περιστατικά βίας, προκειμένου να καταπολεμώνται»

Σημείωσε ότι «σήμερα, τα θύματα βίας, έμφυλης ή ενδοοικογενειακής, είτε ανήλικα είτε ενήλικα, έχουν τον τρόπο να καταγγέλλουν, τόσο μέσω του isotita.gr, των δομών, υπηρεσιών και εργαλείων που παρέχει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όσο και μέσω της νέας πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά σε καταγγελίες σχετικές με τη βία ανηλίκων» και επισήμανε: «Είναι σημαντικό, όχι μόνο να μη σιωπούμε σε τέτοια φαινόμενα αλλά να τα αντιμετωπίζουμε στη ρίζα τους. Και σε αυτό, πρωτεύοντα ρόλο, εκτός από το σχολείο, έχει και η οικογένεια την οποία πρέπει να βοηθήσουμε και να ενδυναμώσουμε».