ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – Εντυπωσίασε το λεπτό στρώμα πάγου στην επιφάνειά της

Τα βλέμματα των κατοίκων των Ιωαννίνων, συγκέντρωσε τις ημέρες αυτές η παραλίμνια περιοχή, όπου εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, κυρίως στον Μώλο, εντυπωσίασαν τα γλυπτά από πάγο που δημιούργησαν οι ακραίες συνθήκες και οι χαμηλές θερμοκρασίες.
Έτσι δεκάδες πολίτες, έσπευσαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις μοναδικές δημιουργίες από πάγο, ωστόσο χθες Πέμπτη, μια άλλη εικόνα «μαγνήτισε» τα βλέμματα όλων.
Ο λόγος, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, η εικόνα με τα πουλιά να… περπατούν στο λεπτό στρώμα πάγου που σχηματίστηκε στην επιφάνεια της Παμβώτιδας.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επιμένουν στην περιοχή και θα συνεχίσουν τουλάχιστον τις βραδινές και πρωινές ώρες και τις επόμενες ημέρες, δημιούργησαν όπως και άλλες φορές στο παρελθόν ένα λεπτό στρώμα πάγου στην επιφάνεια της λίμνης, στην περιοχή του μόλου, Έτσι, δεκάδες γλάροι, φαλαρίδες, νερόκοτες και άλλα πουλιά αντί να επιπλέουν, προτίμησαν να… περπατούν στον πάγο, προσελκύοντας έτσι πολλούς για να τα φωτογραφίσουν.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στο λεκανοπέδιο με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετά κάτω από το μηδέν το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη μέγιστη τιμή όμως να ανεβαίνει λίγο τις μεσημεριανές ώρες.
Ωστόσο από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο, που δε θα έχει όμως διάρκεια, αλλά θα δώσει τη θέση της, στην ηλιοφάνεια, με το κρύο να παραμένει τσουχτερό.