ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. – Ευχαριστίες και στόχοι από την Νομαρχιακή Ιωαννίνων

Η άνοδος των ποσοστών του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και η γενική αίσθηση πως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι λογικό να δημιουργούνται ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες, είναι δυο βασικά χαρακτηριστική της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Στα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε, την Τετάρτη, σε συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, Βασίλης Γαρδίκος, ευχαριστώντας αρχικά όλους όσοι βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα στο να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος στην κοινωνία.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αύξηση των ποσοστών και είπε: «Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του κατά 40% . Η παράταξη επέστρεψε ως πρωταγωνιστής. Παρόλο που το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ασύμμετρο πόλεμο από τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα συμφέροντα, δεν κατάφερε απλά να αντέξει, αλλά να επιστρέψει. Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Στο Νομό μας το ΠΑΣΟΚ αύξησε της δυνάμεις του κατά 55+%, λαμβάνοντας 14,51% από 9,53% στις εκλογές του 2019. Αύξησε τις δυνάμεις του κατά 5000 ψήφους. Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε Πανελλαδικό επίπεδο».

Στη συνέχεια ο κ. Γαρδίκος, έστειλε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ψηφοφόρους και στα μέλη του κόμματος που προσπάθησαν και πέτυχαν να «οργώσουν» τον Νομό και να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους την πολιτική μας πρόταση. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες για τον εξαιρετικό τους προεκλογικό αγώνα και για την συνεργασία τους. Ευχαριστώ τα μέλη της ΝΕ, της ΝΕΕΑ, της ΚΠΕ και των τοπικών οργανώσεων, τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους, για τις άπειρες ώρες εθελοντικής δουλειάς. Χωρίς όλους αυτούς η προσπάθεια μας να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ εκεί από όπου γεννήθηκε, δηλαδή στις ρίζες της Ελληνικής κοινωνίας, δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση επετεύχθησαν. Συγχαρητήρια στον σύντροφο Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του», είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της κάλπης

Αμέσως μετά ο κ. Γαρδίκος στάθηκε και στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες λέγοντας ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή να αγωνίζονται ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και την τοξικότητα, να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε μαζί πράξη την Αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών εστιάζει – με την δύναμη των πολιτών- στο να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε. Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά το κράτος δικαίου και να μειώσουμε τις ανισότητες με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Εκπροσωπούμε τον υπεύθυνο, ρεαλιστικό λόγο. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνούν χωρίς αντίπαλο και ανεξέλεγκτοι. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί απέναντι της να έχει τον χρυσό χορηγό της. Αυτόν που μπορεί να χρησιμοποιεί ως σκιάχτρο», εξήγησε δίνοντας το γενικό πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσουν μέχρι τις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Και καταλήγοντας ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν επιπλέον 220.000 πολίτες, σε 6 περιφέρειες καταγραφήκαμε 2 η δύναμη και μπορούμε στις δεύτερες εκλογές να τις πολλαπλασιάσουμε. Με τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας πορευόμαστε. Με την προγραμματική μας ατζέντα σε μια σειρά ζητημάτων. Με νέο παράδειγμα, με την χώρα στον πυρήνα της ΕΕ – χωρίς παλινωδίες. Αυτά, εν πολλοίς, μας πίστωσαν οι πολίτες, που ενίσχυσαν τα ποσοστά του κόμματός μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε μια συντηρητική φωνή, εμείς έχουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και απέχουμε από τον δημοσιονομικό λαϊκισμό τους.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες. Ξέρουμε και έχουμε προτάσεις για τα προβλήματά τους, που επιδείνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι 12 προτεραιότητες για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη είναι η πολιτική μας πυξίδα. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος».

Μήνυμα από τον Θαν. Μανταλόβα

Παράλληλα, το δικό του μήνυμα, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου απέστειλε και ο υποψήφιος βουλευτής, Θανάσης Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου, επισημαίνει αρχικά και τα εξής: «Οι εκλογές της 21 Μαΐου έκλεισαν οριστικά τον πολιτικό κύκλο που άνοιξε την εποχή των μνημονίων και βασίστηκε στο λαϊκισμό, την τοξικότητα και την πόλωση, συμπαρασύροντας τον κύριο εκφραστή αυτής της περιόδου, το ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξαν, δυστυχώς, τη Νέα Δημοκρατία σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη, παρόλο που η πολιτική της το προηγούμενο διάστημα ταυτίστηκε με την υπονόμευση των θεσμών, την πελατειακή οικειοποίηση του κράτους, την προκλητική εύνοια προς λίγους και ισχυρούς, την αναποτελεσματικότητα του «επιτελικού κράτους» και την έλλειψη πολιτικής ενσυναίσθησης για τη κοινωνική και οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Και στη συνέχεια αναφέρει: «Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες, στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια μας, να στηρίξουν με την επιλογή τους την αναγέννηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Απευθύνω επίσης μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φίλους μου που με αφοσίωση στάθηκαν δίπλα μου, την οικογένεια μου για την αμέριστη συμπαράσταση της.

Μαζί δώσαμε έναν καθαρό και τίμιο αγώνα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας.

Κρατώ τις όμορφες φιλίες που δημιουργήσαμε και την αγάπη που εισέπραξα σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας. Θα συνεχίσω να μάχομαι για ένα καλύτερο μέλλον στο τόπο μας, για να είναι ξανά πρωταγωνιστής η προοδευτική παράταξη. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που εκλέγονται βουλευτές από το νομό Ιωαννίνων».