ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Από βδομάδα οι αποφάσεις για τα νέα πλωτά στην Παμβώτιδα

Μικρή καθυστέρηση παρουσιάζεται στην απόφαση για τα νέα πλωτά μέσα στη Λίμνη Παμβώτιδα, καθώς η συνεδρίαση της αρμόδιας γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα εξετάσει τις υποβληθείσες αιτήσεις για τη χορήγηση των δύο νέων αδειών, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση στην οποία επρόκειτο να γίνει η αποσφράγιση των αιτήσεων, και ο έλεγχος της κατάθεσης των δικαιολογητικών, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης, η επιτροπή θα συνέλθει την προσεχή εβδομάδα ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει στο δεύτερο στάδιο, της αξιολόγησης των αιτήσεων και να καταλήξει στις τελικές της αποφάσεις.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία

Παράλληλα και σε αντίθεση με ό,τι έγινε όλη την περσινή σχολική χρονιά, οι αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων, θα λειτουργήσουν στο εξής, ώστε να γίνεται χρήση και από τους μαθητές των σχολείων, όσο επίσης και από τα αθλητικά σωματεία.

Μία προσπάθεια επιστροφής και σε αυτού του τύπου την κανονικότητας για χιλιάδες παιδιά και στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, με την περιφερειακή αρχή, να έχει παρέμβει και στο παρελθόν σχετικά με δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Γοργόλη, για την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας των σχολικών γυμναστηρίων, όπως όμως και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Η ΓΓΑ έχει ανάψει το πράσινο φως, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι θετική εισήγηση έχει δοθεί και από τον δήμο Ιωαννιτών, στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου κ. Ελισάφ με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ενόψει της επανέναρξης της σχολικής δραστηριότητας από τις 13 Σεπτεμβρίου.