ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Νέες απαντήσεις για Πάρκο Τεχνολογίας και Κλειστό Ξιφασκίας

Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αρχή σημειώνει μεταξύ άλλων πως οι δυο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες «προσθέτουν και δεν αφαιρούν από την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου»

 

Νέες απαντήσεις, ιδιαίτερα αιχμηρές, δίνει αυτή τη φορά η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου για τα δυο μείζονα ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την τοπική επικαιρότητα, για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και για το Κλειστό της Ξιφασκίας.

Αρχικά η Περιφερειακή Αρχή επισημαίνει πως «έχει κάνει, κατ’ επανάληψη, κοινωνούς τους πολίτες της Ηπείρου τόσο για το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας, όσο και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Είναι δύο πρωτοβουλίες οι οποίες προσθέτουν και δεν «αφαιρούν» από την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου».

Στη συνέχεια επισημαίνει: «Για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε αναλυτική συζήτηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οποία δόθηκαν απαντήσεις. Αν ορισμένοι θεωρούν ότι προτείνοντας άλλες ανέφικτες ιδέες ή διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε «ναυάγιο» την όλη προσπάθεια, ας γνωρίζουν ότι οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στο συγκεκριμένο θέμα. Η Περιφερειακή Αρχή είναι ανοικτή σε προτάσεις και θα δοθεί η δυνατότητα για ένταξη και άλλων επιχειρήσεων έρευνας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο βασικός προσανατολισμός του Πάρκου. Σε αυτό που καλούνται να πάρουν όλοι θέση,  είναι στο αν χρειάζεται  η περιοχή μας τις μεγάλες (και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας)  εταιρείες και τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Συμφωνούν ναι ή όχι; Από την  απάντηση κρινόμαστε άπαντες».

Αμέσως μετά η Περιφερειακή Αρχή αναφέρεται και στο πρώην Κλειστό της Ξιφασκίας, αναφέροντας και τα εξής: «Για το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας, δεν προκαλεί εντύπωση η απόπειρα  ορισμένων να απαξιώσουν την πρωτοβουλία, η οποία στο τελικό της στάδιο θα «προικοδοτήσει» την πρωτεύουσα της Ηπείρου με ένα σύγχρονο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων. Κι ας μην ανησυχεί κανένας: Και εγκρίσεις θα ζητηθούν, και μελέτες θα γίνουν και άδειες θα εκδοθούν. Όλα στην ώρα τους.

Προκαλεί  όμως εντύπωση η εμμονή ή και ροπή τους στην παραπληροφόρηση, ακόμη και όταν υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.  Επαναλαμβάνουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει δύο συμβάσεις με την Ιντρακάτ Α.Ε., ύψους 1.227.000 (με ΦΠΑ) η κάθε μία, η οποία περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο το κόστος της αποσυναρμολόγησης και παραλαβής μόνο του σκελετού των δύο κλειστών (Ξιφασκίας) και Προπονητηρίου (μπάσκετ) συν ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.  Η σύγκριση με την αντίστοιχη προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι και άκαιρη και άστοχη, καθώς αφορά το  μεγάλο γήπεδο μπάσκετ με το σύνολο των υλικών του, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει παραλάβει από τα δύο κλειστά (Ξιφασκίας- προπονητηρίου) ούτε πλαγιοκαλύψεις, ούτε οροφοκαλύψεις, ούτε και κλιματιστικά καθώς κρίθηκαν ότι είναι ασύμφορα λόγω παλαιότερης τεχνολογίας. Όλες δε οι εργασίες αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς έγιναν από τεχνικό σύμβουλο. Προκαλεί δε θυμηδία, ορισμένοι να εγκαλούν την Περιφέρεια Ηπείρου για έλλειψη «σχεδιασμού», «μελετών», για «προχειρότητα»  κλπ και την ίδια στιγμή να επικαλούνται τον δήθεν προγραμματισμό του Β΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων των 15 εκ. ευρώ, που  είναι   η επιτομή του προεκλογικού εμπαιγμού και της κοροϊδίας των Ηπειρωτών.

Η Περιφερειακή Αρχή για ένα είναι σίγουρη: Ότι στο τέλος η αλήθεια θα νικήσει».

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Παράλληλα, νέα πυρά κατά του Περιφερειάρχη, εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», με αφορμή το Πάρκο Τεχνολογίας και το Κλειστό της Ξιφασκίας.

«Απόλυτος υπεύθυνος για την επιβάρυνση των Ηπειρωτών με περισσότερα από 40 εκ. ευρώ είναι ο σημερινός περιφερειάρχης, με τους εμμονικούς χειρισμούς του σε μια σειρά υποθέσεων», είπε ο Σπύρος Ριζόπουλος, που… ευχήθηκε στον κ. Καχριμάνη «καλά ξεμπερδέματα».

Ξεκινώντας από το θέμα της μεταφοράς του Κλειστού της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, μέμφθηκε τον κ. Καχριμάνη γιατί με δική του ευθύνη η Ήπειρος απώλεσε 16 εκ. ευρώ που είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την κατασκευή ενός καινούργιου, σύγχρονου γυμναστηρίου, προτιμώντας την εναλλακτική ενός προκάτ κλειστού.

Καλά ξεμπερδέματα ευχήθηκε ο κ. Ριζόπουλος, όμως στον Περιφερειάρχη και για το Πάρκο Τεχνολογίας. Μια ακόμα υπόθεση την οποία χειρίστηκε προσωπικά ο κ. Καχριμάνης και από την οποία η Ήπειρος κινδυνεύει να βγει χρεωμένη με ένα δάνειο 20 εκ. ευρώ συν ΦΠΑ.