ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ – Ένα μεγάλο πρότζεκτ που θα προχωρήσει… όπως πρέπει!

Ο υφυπ. παρά τω Πρωθυπουργώ, μιλώντας στο ITV, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη, να προχωρήσει η αξιοποίηση του στρατοπέδου – Μετά τη συνάντησή του με τον Θ. Μπέγκα, έκανε λόγο για ένα σημαντικό project, παρομοιάζοντάς το κατ’ αναλογία με αυτό που εξελίσσεται στο Ελληνικό

Δυο ειδήσεις έκρυβε η επίσκεψη του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στα Γιάννενα, και συγκεκριμένα δυο ειδήσεις που αφορούν το στρατόπεδο Βελισσαρίου και τη διαδικασία για την παραχώρησή του.
Η πρώτη προέκυψε από τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Ioannina TV ο υφυπουργός, όπου ο κ. Θαν. Κοντογεώργης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της παραχώρησης – αξιοποίησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ioannina TV και στον Βλ. Ντόκα ο κ. Κοντογεώργης ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση τώρα εισέρχεται στο ουσιαστικό της σκέλος και πως με ειλικρίνεια και καλή διάθεση θα βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα ικανοποιεί πρωτίστως την τοπική κοινωνία.
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως εάν χρειαστεί, στην περίπτωση που το Ταμείο Εθνικής Άμυνας επιδείξει μία σκληρή και ανυποχώρητη στάση, μπορεί να υπάρξει και πολιτική παρέμβαση στο ανώτερο επίπεδο, ώστε να γίνουν οι υποχωρήσεις που πρέπει και να υπάρξει οριστική συμφωνία.
«Μπαίνουμε σε μία φάση όπου γίνεται πιο ουσιαστική συζήτηση με τον δήμο Ιωαννιτών να δούμε τι επιδιώκει περισσότερο σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει από την πρώτη στιγμή καλή διάθεση για την ικανοποίηση του αιτήματος παραχώρησης και λαμβάνονται όλες οι παράμετροι υπόψιν για να προχωρήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντογεώργης που το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα στο δημαρχείο της πόλης.
Η συνάντηση στο Δημαρχείο
Συγκεκριμένα, στο γραφείο του Δημάρχου, ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ, είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Θωμά Μπέγκα, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα και ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης, παρουσία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το δήμο Ιωαννιτών και έχουν να κάνουν με την λίμνη, τις αστικές αναπλάσεις, το αεροδρόμιο, τον επικείμενο τοπικό χωρικό σχεδιασμό, την υποστελέχωση του δήμου από προσωπικό με σύγχρονη επιστημονική γνώση, κ.α. και βέβαια το μεγάλο ζήτημα των χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση με ενδιαφέρουσα κατάληξη. Έθεσα στον υπουργό μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δήμο μας και για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συμφωνήσαμε να κινηθούμε στην αντιμετώπιση τους με βάση μια κοινή οπτική και μέσα από μια ειλικρινή συνεργασία»
Από την μεριά του ο κ. Κοντογεώργης τόνισε: «Ευχαριστώ τον κ. Μπέγκα για την υποδοχή. Βρισκόμαστε στα Γιάννενα ένα κυβερνητικό κλιμάκιο λόγω ευρωεκλογών, συζητήσαμε όμως για τα θέματα της πόλης των Ιωαννίνων. Μια πόλη κόσμημα με αναπτυξιακές δυνατότητες. Υπάρχει συναντίληψη με το δήμαρχο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για να έχουμε σε κοντινό ορίζοντα αποτελέσματα».
Ερωτηθείς δε για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, ο κ. Κοντογεώργης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό πρότζκετ, παρομοιάζοντάς το κατ’ αναλογία με αυτό που εξελίσσεται στο Ελληνικό. Πρόσθεσε δε ότι με συνεργασία και κοινές αποφάσεις θα προχωρήσει «όπως πρέπει», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία
Τέλος, μιλώντας στο δελτίο του Ioannina TV, ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στο ζήτημα των ημερών με την αλλαγή στάση της Βόρειας Μακεδονίας που δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον Υφυπουργό να καλεί τη γείτονα χώρα να επιδείξει σοβαρότητα και να σεβαστεί τη Συμφωνία, γιατί η επιμονή της σε οτιδήποτε διαφορετικό, θα έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική. «Επιβραβεύεται η τακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να η φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια που εκκρεμούν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν άλλες επιδιώξεις από την Κυβέρνηση της Βορ. Μακεδονίας. Ο ευρωπαϊκός δρόμος της Β. Μακεδονίας περνά μέσα από το σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία η Ν.Δ και ο Κυρ. Μητσοτάκης είχαν ισχυρές ενστάσεις και διαφωνίες για συγκεκριμένα ζητήματα όπως ήταν η αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας ή της μακεδονικής γλώσσας», σημείωσε.
Τέλος, σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Κοντογεώργης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο της Κυβέρνησης την τελευταία πενταετία και θα της δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό στις εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης της πορείας σταθερότητας και της προοπτικής ανάπτυξης της χώρας.
Επίσκεψη στην Κόνιτσα
Ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργώ, πραγματοποίησε και επίσκεψη στον Δήμο Κόνιτσας. Ο κ. Κοντογεώργης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την ακριτική περιοχή.
Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε, ότι κατά την περιοδεία του στην Κόνιτσα, διέκρινε και τις δυνατότητες και τα πεδία ανάπτυξης του τόπου, ενώ διαπίστωσε, πως υπάρχει μια έγνοια από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, γιατί οι νέοι φεύγουν από τα χωριά. «…Στόχος μας, είναι να άρουμε την γεωγραφική απομόνωση μέσω, υποδομών, ορεινού τουρισμού και της ενίσχυσης των κοινωνικών υποδομών… Είναι ένα πλέγμα παρεμβάσεων, για το οποίο θα πρέπει να υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, αυτό απαιτεί επιμονή από την ελληνική κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά.